Zanima li vas kako im uspijeva uvijek izgledati savršeno iako su gotovo uvijek pod budnim okom kamera i paparazza? Za vas smo istražili tajne dobrog izgleda holivudskih zvijezda kako bi i vi pronašli inspiraciju... (za sport)


Colin Farrell se pripremao za ulogu u filmu 'Aleksandar Veliki' tako što je svakog jutra trčao i radio vježbe koje su Makedonci radili u dalekoj prošlosti kada su svakog dana morali biti u najboljoj formi za nove pobjede. 
Tri tjedna je radio i vježbe za jačanje mišića, ali nije odlazio u sportsku dvoranu niti je dizao utege. Kada se Colin ne priprema za filmske uloge, ne voli se znojiti samo kako bi izgledao dobro.


Ni Brad Pitt ne može izbjeći tjelovježbu. Način njegova vježbanja mijenja se s obzirom na to što od njega zahtijeva uloga u filmu. 
Za ulogu u filmu 'Troja' Brad Pitt je vježbao s osobnim trenerom Gregoryjem Jounjon-Rocheom, vlasnikom Holistic Fitnessa i autorom knjige Tijelo akcijskog junaka. Prva dva mjeseca je dva sata na dan vježbao u sportskoj dvorani i dva sata vježbao borbu s mačem. Bradov rad se isplatio. Naime, dobio je 4,5 kilograma mišićne mase koju i dalje održava uz pomoć osobnog trenera.

 Will Smith se redovito brine za svoju tjelesnu spremnost pa je stoga uvijek u dobroj formi. Dobro vodi brigu o svom tijelu i nije mu teško oznojiti se kako bi postigao dobre rezultate. I, koja je njegova tajna? 
Kada se pripremao za ulogu u filmu 'Ja, robot', vježbao je pet puta u tjednu. Tijekom svakog treninga usredotočio se na jedan ili dva djela tijela, dok se nije potpuno iscrpio. 
Šest dana u tjednu trčao je barem osam kilometara, a dva je puta u tjednu i boksao. Kada se ne priprema za ulogu, svejedno svakog dana odredi nešto vremena za oblikovanje svog tijela.

Orlando Bloom ja zbog svog načina tjelovježbe uvijek u formi. Uvijek se brine za svoje tijelo i uvijek je u pokretu pa stoga može biti ponosan na svoj izgled.
Strogo se drži programa pet faktora. Za svoje tijelo redovito se brine vježbajući jogu i pilates. Kaže: ''Bavim se jogom i pilatesom. Imam sreću što imam dobro tijelo i želim da tako i ostane.' Prva faza su kardiovaskularne vježbe kojima se zagriju mišići i pospješi broj otkucaja srca. Druga i treća faza su vježbe za donji i gornji dio tijela (svakom dijelu posvetimo po pet minuta). 
U četvrtoj fazi posvetimo se svim četirima mišićnim skupinama, ali svakog dana za svaku skupinu radimo drukčije vježbe. U zadnjoj, petoj fazi, ponovno radimo kardiovaskularne vježbe, ali ovog puta puno intenzivnije i u trajanju od pet minuta.


I Keanu Reeves redovito vježba. Ta zvijezda filma 'Matrix' ostaje u formi zahvaljujući svakodnevnom vježbanju. Keanu, visok180 cm, za svoje se tijelo brine tako dobro da nikad ne izgleda premršavo. Rado se oznoji na košarkaškom igralištu i na hokeju, a nisu mu strani ni dvoranski ples i jahanje. No, za njegovu formu brine se olimpijski gimnastičar koji mu je osmislio i vježbe aerobika. 


Matt Damon se za filmove o Jasonu Bourneu pripremao s osobnim trenerom Michaelom Torchiom. Svakog dana je boksao sat i pol te zatim dizao utege. Kako mu tijekom snimanja ne bi ponestalo energije, približno sat i pol vremena je trenirao i filipinsku borilačku vještinu kali. 


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju