Čokolada je jedna od najsnažnijih namirnica koja utječe na raspoloženje ljudi, no svaka namirnica koja ima utjecaj na ljudske osjećaje treba biti konzumirana u umjerenim količinama jer nikad se ni u čemu ne smije pretjerivati.
'Neuronutricionizam-prehrana prema emocijama' je odlično štivo za putovanja jer se radi o lako čitljivom tekstu kojim se obrađuje složena tematika funkcioniranja ljudskog mozga i tako se komplicirana medicinska znanost približava običnom čovjeku kako bi je svi mogli razumjeti.
Potrošnja antidepresiva u Hrvatskoj raste što znači da su ljudi sve više potišteni i depresivni.
Je li moguće odabirom hrane upravljati emocijama?
Autor knjige liječnik mr.sc. Sandi Krstinić naglasio je kako potrošnja antidepresiva u Hrvatskoj neprestano raste što znači da su ljudi sve više potišteni, bezvoljni, tjeskobni, depresivni.
Ljudi nisu sretni, a to se može promijeniti tako da se mijenja način prehrane i stil života.
U knjiziNeuronutricionizam-prehrana prema emocijam se po prvi puta u promišljanju načina ljudske ishrane uzima u obzir stanje ljudskog duha.
U svim dosadašnjim knjigama o nutricionizmu ili u dijetama kojima smo zasipani putem raznih medija, kao što su primjerice Atkinsonova, South beach , Montignac, UN dijeta, dijeta prema mjesečevim mijenama, a postoje i dijete pomalo bizarna naziva kao što je Banana dijeta, i sve one imaju samo jedan cilj, a to je imati vitko, mršavo i lijepo tijelo.
U svim tim dijetama namirnice su podijeljene samo prema jednom kriteriju, a to je njihova kalorijska vrijednost.
U knjizi 'Neuronutricionizam - prehrana prema emocijama' namirnice su podijeljene prema njihovu utjecaju na stanje određene emocije.
Emocije nisu zadane, one nisu unaprijed determinirane, već su produkt ljudskog djelovanja.
Ali na emocije ne utječe samo hrana, već i boje, glazba i mirisi. U knjizi 'Neuronutricionizam - prehrana prema emocijama' može se naučiti koji su to elementi koji nas mogu dovesti do ljutnje ili tjeskobe, tuge ili sreće.