Iako smo to do sada govorili za žene, muškarci su ipak preuzeli titulu nježnjijeg spola. To je potvrdilo istraživanje provedeno u Australiji koje je pokazalo kako muškarci češće traže pomoć liječnika te su skloniji ozljeđivanju

U sklopu istraživanja proučavani su dječji odjeli u bolnicama, a od 350 tisuća djece koji su primljeni u bolnici 55 posto su muškog spola.

Liječnici su potvrdili kako su dječaci skloniji ozljeđivanju. Razlog tome je njihova grublja i nesmotrena igra tijekom koje se događaju padovi i lomovi.

Muškarci su ženama ukrali titulu nježnije spola jer su odmalena češći posjetitelji bolnica.

Ipak ozljeđivanje nije jedini razlog koji je potvrdio kako su muškarci ipak nježniji spol od žena. 'Kada se izuzmu ozljede muškarci su više zasutpljeni u bolnicama', potvrdio je doktor Jason Acworth.

Istraživanje koje je provedeno 2004. godine, a obuhvatilo je 11 pedijatrijskih i općih bolnica širom Austarlije pokazalo je kako su razlozi dolaska u bolnicu gastroenteritis, razna akutna virusna oboljenja i bolesti uha, grla i nosa.

Najviše djece u bolnici završi krajem zime i početkom proljeća i to u kasnim večernjim satima te tijekom noći. Studija je osim toga pokazala i da su za zdravlje djeteta najkritičnije prve godine života, a najkritičnija je u prosjeku četvrta godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju