Idealna težina i tijelo bez viška masnih naslaga mnogima se čini kao nedostižan san. U sagorijevanju masnih naslaga mogu vam pomoći namirnice koje držite u kuhinji, a niste ni svjesni njihovih super kvaliteta. Uključite ih u prehranu!

Cimet je začin koji odlično miriše stoga vam neće predstavljati problem uključiti tu namirnicu u svakodnevnu prehranu. Dodajte 1/4 čajne žličice voćnom jogurtu, žitaricama koje doručkujete ili ga stavite u marinadu koju ste pripremili za meso.

Cimet pomaže šećeru u krvi da lakše stigne do stanica i pretvori se u energiju, pa se manja količina pretvara u masne zalihe.

Kako ne bi onesposobili pozitivan učinak kave koristite umjetni zaslađivač umjesto šećera. Tijelo voli koristiti ugljikohidrate za proizvodnju energije pa bi šećerom anulirali potrošnju masti.

Zeleni čaj sadrži kofein koji potiče organizam na ubrzano sagorijevanje kalorija. Također sadrži, za koji mnogi znanstvenici vjeruju kako pomaže u uklanjanju masnih naslaga s trbuha koji je gotovo svakoj ženi kritična zona.

Pripremite si šalicu zelenog čaja nekoliko puta dnevno kako bi ublažili žeđ i naravno, ne koristite šećer!

Jogurt je poznat kao kalorična namirnica, no sadrži probiotik, prijateljske bakterije, koje, kako su pokazala istraživanja može pomoći u smanjenju količine masti koju tijelo apsorbira. Slobodno pojedite običan ili light jogurt koji sadrži manje kalorija.

Počastite se šalicom kave, osim što ćete uživati u, po mnogima najukusnijem napitku na svijetu kava će probuditi vaš organizam i potaknuti ga na brže sagorijevanje masti. također je i odličan diuretik pa će spriječiti nadutost, no zadržite se na dvije šalice dnevno.

Chilli papričice sadrže ljuti sastojak capsaicin koji ubrzava rad srca, pomaže u ubrzavanju metabolizma te sagorijevanju kalorija i masnoća. Također podiže tjelesnu temperaturu koja daje organizmu dodatnu snagu za borbu s masnoćama. Oprezno prilikom doziranja u hranu!

Osim u mršavljenju capsaicin pomaže u otklanjanju bolova, kod upale sinusa, psorijaze, migrena i artritisa.

SOS bikini dijeta garantira odličan izgled

Kokosovo ulje ne sadrži zasićene životinjske masti, sastoji se od masnih kiselina srednjeg lanca koje organizam odmah koristi za proizvodnju energije. Uključite li ga u prehranu može vam pomoći da se riješite neželjenih masnih naslaga i izgubite na težini.

Organizam troši energiju dok probavlja hranu, stoga je odličan potez na meni staviti nekoliko obroka koji sadrže ribu ili bijelo meso jer će potaknuti metabolizam na rad, a tijelo će trošiti kalorije na probavljanje obroka još dugo nakon što ustanete od stola.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju