Dolaskom proljeća sve veći broj žena odlazi u solarij. Ipak, dobro je znati kako preveliko izlaganje izaziva prijevremeno starenje kože, a učestalim odlascima možete postati ovisni o solariju. Donosimo savjete kako pripremiti kožu i pravilno se zaštititi

Veliki broj žena održava preplanulu boju odlascima u solarij cijele godine. No, sa sunčanjem ne treba pretjerivati. Iako stručnjaci ne preporučaju odlazak u solarij, ukoliko se ide kontrolirano i umjereno, tvrde, ne može štetiti.

 'Najveći problem je što kod većeg broja ljudi odlasci u solarij izazivaju ovisnost što je jedan novi pojam. Trebalo bi se ipak sunčati umjereno, znači ne izlagati se beskonačno dugo, nego po mogućnosti što kraće i sa sa što većim razmacima', savjetuje dr. Kaliterna.

Poznato je da preveliko izlaganje suncu izaziva prijevremeno starenje kože, a postoji i mogućnost oboljenja od raka kože. No, to je tvrdi Kaliterna ipak više obiteljska sklonost.

Svijetle osobe, one s velikim brojem madeža te one genetski sklone raku kože, djeca i adolescenti ne bi se trebali sunčati u solariju, a svi ostali bi prije sunčanja trebali napraviti dobru pripremu.

Prije izlaganja suncu dobro je popiti astaksan, vitamin c, selen, cink, i zeleni čaj koji su bogati oksidanskima i uništavaju štetne čestice nastale izlaganjem suncu, poruka je dr. Kaliterne.

Jedno je sigurno, dobra priprema i prava mjera nikako ne mogu štetiti zdravlju. Zato u svemu pažljivo i umjereno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju