Organski uzgojena hrana jednaka je onoj običnoj, a novac koji su poklonici zdravih namirnica odvajali za ukusne obroke je potrošen uzalud. To je pokazalo opsežno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji

Organski uzgojeno povrće i ostale namirnice koje su proglašene zdravijima uopće nisu takve, a to je dokazalo istraživanje koje je provela agencija za nadzor hrane u Velikoj Britaniji.

Organska hrana je proizvedena bez korištenja umjetnih gnojiva, kemijskih pesticida, hormona i genetski modificirane sirovine.

Razlike između organski uzgojene mrkve i one koja raste u vrtu ili rasadniku gotovo da i nema, no poklonici zdravog života za onu organski uzgojenu morali su odvojiti više novaca.

Organska hrana nije zdravija od ostale, no proizvođači su već odbacili istraživanje i nazvali ga netočnim.

Također su naglasili kako istraživanje ne spominje štetnost koju izazivaju pesticidi uz pomoć kojih se uzgaja 'obična' hrana.

Istraživanje organske hrane u kojoj je opsežno istraženo više od 50 tisuća različitih studija o nutritivnoj vrijednosti pokazalo je da tako uzgojene namirnice nisu ni zdravije ni više hranjive.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju