U vrijeme blagdana teško je odoljeti ukusnim jelima, obilju kolača i alkoholnim pićima. Teško da će i najupornijima uspjeti uživati u povrću i nazdraviti s čašom vode. Priuštite si ukusan obrok i pjenušac, no budite umjereni. Vaše tijelo će to znati cijeniti


S prepunog božićnog stola odaberite meso i povrće te budite umjereni s ugljikohidratima. Oni su ti zbog kojih ćete se najviše držati za glavu kada po završetku blagdana stanete na vagu.

Odbrojavanje je počelo pa je vrijeme da zapamtite nekoliko savjeta uz koje ćete lakše preživjeti blagdane i ukusnu hranu koja će se u narednih nekoliko dana naći na vašem tanjuru.

Vrijeme blagdana je idealno za nakupljanje viška kilograma, no ukoliko pretjerate godinu ćete započeti nezadovoljni. Priuštite si od svega pomalo, uživajte, no budite umjereni.

Uredske slastice
Iako na to vjerojatno niste ni pomišljali kilograme ćete najlakše nakupiti na poslu. Kolege koji šeću s ukusnim kolačima, čokoladnim slasticama i čašicom pića pozivaju vas da zajedno nazdravite blagdanima koji dolaze. Opustite se, no ne pretjerujte.

Priuštite si nekoliko kolačica i čašu pića, no kada vas sljedeći put uhvati glad pojedite voćku ili mali zdravi obrok koji ste ponijeli od kuće. Ukoliko se ne možete suzdržati, zapisujte sve što ste pojeli. Tako ćete na kraju dana imati uvid u sve ono što ste unijeli u organizam.

Tajna božićnog ručka
Želite li zadržati ravan trbuh i nakon božićnog ručka, izbjegavajte gazirana pića koja napuhavaju. Pokušajte se suzdržati pića za vrijeme jela, idealno bi bilo kada bi mogli pričekati barem 30 minuta. Žeđ utažite vodom.

S prepunog božićnog stola odaberite meso i povrće te budite umjereni s ugljikohidratima. Oni su ti zbog kojih ćete se najviše držati za glavu kada po završetku blagdana stanete na vagu.

Spremate li se na božićni party ne idite praznog želuca. Večeru ćete započeti s alkoholom koji će vam otvoriti apetiti i prejedanju neće biti kraja.

Od alkoholnih pića odaberite pjenušac, bijelo vino, džin i votku jer ne sadrže veliki broj aditiva. Izbjegavajte pivu jer će vas napuhnuti i do kraja večeri ćete se osjećati kao da ste odjenuli preusku haljinu.

Problem s alkoholom će se pokazati tek idućeg dana. Probudit ćete se mamurni i žedni, a vaš organizam će tražiti slanu i slatku hranu. Zavarajte organizam zdravim doručkom, pojedite komad tosta, kuhano jaje i povrće.

Nema ništa lošeg u tome da već dan nakon Božića odvojite sat vremena za sebe, uzmete iPod i krenete na dugu šetnju ili trčanje. Ukućani će vas razumjeti, a vi ćete iz sebe izbaciti sav višak i osjećati se bolje. Samo pripazite da po povratku ne upadnete u zamku i ne nastavite tamo gdje ste stali.

Kušali ste sve kolače i uživali u Božićnom ručku, ostavite malo mjesta i za novogodišnju noć!Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju