Postoje namirnice za koje ne biste odmah vezale epitet 'dijetne'. No, šaka kikirikija, čokoladni milk shake ili ljute papričice mogu biti itekako djelotvorni pomagači u borbi protiv kilograma

Pomoć sa strane...

Na dijeti ste i trebate pomoć, ali ako bi to bio neki ukusni pomagač ne biste imali ništa protiv. Postoje mnoge namirnice koje ubrzavaju proces gubljenja kilograma, a istovremeno su ukusni i zabavni, a ne stoje mnogo.

Kikiriki

Istraživanja su pokazala da je kikiriki djelotvoran jer stvara osjećaj sitosti. Možete uzeti šačicu kikirikija dnevno (ima oko 181 kalorija) i od toga profitirati. Kikiriki kontrolira kapacitet vašeg apetita.

Minestrone juha je dobar izbor jer sadrži mnogo povrća koji će potisnuti osjećaj gladi i smanjiti potrebu za kaloričnom hranom

Žvakaća guma

Žvaka bez šećera sagorijeva 11 kalorija na sat, kako su pokazale studije objavljene u časopisu New England Journal of Medicine.

K tome, ukoliko žvačete dok hodate i to na svakodnevnoj osnovi, mogli biste izgubiti i do 4 kilograma godišnje.

Čokoladni milk shake

Naravno, to mora biti shake s manje masnoća, tzv. low fat čokoladni milk shake.

Možete uzeti šačicu kikirikija dnevno (ima oko 181 kalorija) i od toga profitirati. Kikiriki kontrolira kapacitet vašeg apetita

Studije su pokazale da ako svakodnevno u vaš organizam unosite jednaku količinu kalorija i istovremeno pijete tri male porcije dnevno low fat milk shakea, u 24 tjedna izgubit ćete 11 posto od svoje uobičajene težine.

Red Hot Chily Peppers

Začinite li vaša jela s ljutom papričicom, lakše ćete se riješitit viška kilograma. One ubrzavaju vaš metabolizam, cirkulaciju i puls.

Juha minestrone

Jušna jela će vas 'napuniti' i tako umanjiti potrebu za dodatnom hranom koju jedete kasnije.

Minestrone juha je dobar izbor jer sadrži mnogo povrća koji će potisnuti osjećaj gladi i smanjiti potrebu za kaloričnom hranom, potvrdila je dr. Barbara Rolls sa Sveuličišta u Pennsylvaniji.

Grejpfrut

Poznat kao agrum za dijetu, grejpfrut pomaže u bržem sagorjevanju kalorija i umanjuje vašu želju za grickalicama.

Ukoliko pojedete grejpfruit ili sok od toga voća prije svakog jela, prvi rezultati bit će vidljivi već za 12 tjedana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju