Postoje namirnice za koje ne biste odmah vezale epitet 'dijetne'. No, šaka kikirikija, čokoladni milk shake ili ljute papričice mogu biti itekako djelotvorni pomagači u borbi protiv kilograma

Pomoć sa strane...

Na dijeti ste i trebate pomoć, ali ako bi to bio neki ukusni pomagač ne biste imali ništa protiv. Postoje mnoge namirnice koje ubrzavaju proces gubljenja kilograma, a istovremeno su ukusni i zabavni, a ne stoje mnogo.

Kikiriki

Istraživanja su pokazala da je kikiriki djelotvoran jer stvara osjećaj sitosti. Možete uzeti šačicu kikirikija dnevno (ima oko 181 kalorija) i od toga profitirati. Kikiriki kontrolira kapacitet vašeg apetita.

Minestrone juha je dobar izbor jer sadrži mnogo povrća koji će potisnuti osjećaj gladi i smanjiti potrebu za kaloričnom hranom

Žvakaća guma

Žvaka bez šećera sagorijeva 11 kalorija na sat, kako su pokazale studije objavljene u časopisu New England Journal of Medicine.

K tome, ukoliko žvačete dok hodate i to na svakodnevnoj osnovi, mogli biste izgubiti i do 4 kilograma godišnje.

Čokoladni milk shake

Naravno, to mora biti shake s manje masnoća, tzv. low fat čokoladni milk shake.

Možete uzeti šačicu kikirikija dnevno (ima oko 181 kalorija) i od toga profitirati. Kikiriki kontrolira kapacitet vašeg apetita

Studije su pokazale da ako svakodnevno u vaš organizam unosite jednaku količinu kalorija i istovremeno pijete tri male porcije dnevno low fat milk shakea, u 24 tjedna izgubit ćete 11 posto od svoje uobičajene težine.

Red Hot Chily Peppers

Začinite li vaša jela s ljutom papričicom, lakše ćete se riješitit viška kilograma. One ubrzavaju vaš metabolizam, cirkulaciju i puls.

Juha minestrone

Jušna jela će vas 'napuniti' i tako umanjiti potrebu za dodatnom hranom koju jedete kasnije.

Minestrone juha je dobar izbor jer sadrži mnogo povrća koji će potisnuti osjećaj gladi i smanjiti potrebu za kaloričnom hranom, potvrdila je dr. Barbara Rolls sa Sveuličišta u Pennsylvaniji.

Grejpfrut

Poznat kao agrum za dijetu, grejpfrut pomaže u bržem sagorjevanju kalorija i umanjuje vašu želju za grickalicama.

Ukoliko pojedete grejpfruit ili sok od toga voća prije svakog jela, prvi rezultati bit će vidljivi već za 12 tjedana.