Trebate li izgovor za stanjivanje ionako tankog novčanika, imate ga! Šopingiranjem žene skidaju i po 385 kilograma tjedno iliti jedan hamburger ili dvije čaše vina

Trebate li izgovor za stanjivanje ionako tankog novčanika, imate ga! Šopingiranjem žene skidaju i po 385 kalorija tjedno iliti jednu šnitu torte ili dvije čaše vina

Tako žena tijekom šopinga godišnje hoda oko 240 kilometara što je više nego dobar oblik tjelovježbe

Prosječna žena za vrijeme tjednog hodanja po trgovinama i nošenja vrećica ispunjenih odjećom i cipelama istih sagori 385 kalorija. Iako bi toliko potrošile i na jednom satu aerobika, ova aktivnost puno je zanimljivija i veselija, rekle bi mnoge šopingoholičarke.

Tako žena tijekom šopinga godišnje hoda oko 240 kilometara što je više nego dobar oblik tjelovježbe.U istraživanju koje je donijelo te rezultate je najprije sudjelovalo pet žena i pet muškaraca kojima su se brojale izgubljene kalorije. Zatim je u velikom istraživanju sudjelovalo dvije tisuće žena kako bi se izračunala zdravstvena korist šopinga.

Sedam savjeta za idealnu težinu

Otkriveno je da prosječna žena tijekom dva i pol sata šopinga tjedno prohoda gotovo pet kilometara. Sano usporedbe radi, muškarci naprave tek dva kilometra tjedno u pedeset minuta koliko provedu u šopingu.

VIDEO: Usvojite pravila šopinga u outletima

Na svu sreću potrošene kalorije nisu povezane i s potrošenim novcem, tako da ako i ne kupite ništa, i samo hodate po trgovačkim centrima, kalorije se bespovratno gube.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju