Atkinsonova dijeta kojoj se rado podvrgavaju mnoge slavne osobe što ju je učinilo vrlo popularnom može dovesti do začepljenja arterija i srčanih oboljenja

Dijeta kojoj se mnogi rado podvrgavaju jer je dopušten unos proteina i to kroz namirnice poput crvenog mesa i sira koje su zabranjene u drugim dijetama je odlično prihvaćena među onima koji žele izgubiti kilograme.

Atkinsonova dijeta obećava brzi gubitak kilograma bez velikih odricanja stoga je omiljena među slavnima. Velike poklonice su bivša spajsica Geri Halliwell i Renee Zellweger koja je nakon nakupljenih kilograma za potrebe uloge u filmu o Bridget Jones iste morala što brže izgubiti.

Atkinsonova dijeta obećava brzi gubitak kilograma bez velikih odricanja stoga je omiljena među slavnima. Velika poklonica je i Renee Zellweger.

Zvuči preidealno da bi bilo istinito, i iako su mnogi upozoravvali na štetnost takvog režima prehrane sada je to dokazalo i istraživanje provedeno na miševima.

 

Atkinsonova dijeta bi mogla biti uzrok razvoja raznih srčanih oboljenja koja mogu dovesti do srčanog ili moždanog udara.

Dijeta također onesposobljava tijelo u proizvodnji novih krvnih stanica te otežava oporavak nakon udara.

Deset razloga zbog kojih se debljamo

Atkinsonova dijeta utječe na ljudski kardiovaskularni sustav, a taj je podatak izuzetno važan jer se danas zbog pretilosti sve više ljudi odlučuje za odlazak na dijetu. Pritom, naravno žele onu koja u kratkom roku, uz minimalna odricanja daje najbolje rezultate.

Stručnjaci koji su radili na istraživanju Atkinsonovu dijetu ne preporučujemo. Ponavljaju kako je jedini i pravilan način gubitka kilograma smanjenje unosa kalorija i tjelovježba barem tri puta tjedno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju