Zaista nije važno koliko imate godina, no važno je da s njegom grudi započnete što ranije. Masaža, tuš i različite vježbe za grudi pomoći će vam da vaši atributi što dulje ostanu u dobroj formi

Njegujte grudi kao i lice…

Nije važno koliko imate godina, no krajnja je dob za njegu grudiju kada prijeđete 35. godinu. Kako njegujete lice i vrat, tako njegujte i grudi. Postoje maske za grudi i različite kreme, no i vaše uobičajeno mlijeko za tijelo bit će dovoljno učinkovito, naravno ukoliko ga redovito upotrebljavate.

Dobro je investirati u kvalitetnu masku za grudi koja se, kao i za lice, temelji na kolagenu i elastinu. Takvu masku treba nanositi svaka dva tjedna kako bi koža bila elastična i čvrsta.

Dobro je pak investirati u kvalitetnu masku za grudi koja se, kao i za lice, temelji na kolagenu i elastinu. Takvu masku treba nanositi svakih dva tjedna kako bi koža grudiju bila elastična.

Fitness za grudi

Postoje ciljane vježbe za grudi. Jedna od njih je da ruke podignete u visinu ramena, a šake isprepletete i tiskate dlan o dlan. Vježbajte petnaest minuta dnevno, a serija neka broji petnaest pritisaka.

No, važno je i da ojačate mišiće kralježnice. Leđa uvijek držite uspravno.

Za lijepe grudi, morate vježbati prsne mišiće na koje se grudi naslanjaju. Vježbe moraju biti ciljano za leđa, ruke i ramena, jer čvrste grudi ne možete imati bez pravilnog držanja.

Ukoiliko pravilno vježbate, ( vašem fitness centru se posavjetujte oko tipa vježbi) bit će vam dovoljno dva mjeseca kako biste primijetili dobru promjenu na grudima).

Grudnjak bi trebao biti od prirodnog materijala i kvalitetno napravljen. Nosite podstavljene grudnjake s držačima bez obzira koliko godina imate.

Prvo vrijeme vježbajte svakodnevno, a nakon dva mjeseca dva ili tri puta tjedno kako biste održali rezultate.

Masaža

Potičite cirkulaciju u grudima svaki dan nakon tuširanja. Koristite kremu za tijelo, ako nemate posebnu za grudi, i masirajte kružnim pokretima.

Masirajte prstima, a masaža neka traje pet minuta. Grudi ne podnose jaku i agresivnu masažu, pa pokreti neka budu nježni i blagi.

Tuširanje

Jaki mlaz tuša (bilo bi dobro da je voda prohladna) povoljno će djelovati na čvrstoću grudi. Pokreti neka budu kružni, a počnite od sredine grudnog koša prema van. Što je voda hladnija to je učinak bolji.

Ništa bez dobrog grudnjaka

Grudnjak bi trebao biti od prirodnog materijala i kvalitetno napravljen. Nosite podstavljene grudnjake s držačima bez obzira koliko godina imate.

Važno je da odaberete pravilan broj i kroj, a da naramenice budu dovoljno ugodne za nošenje. Ukoliko se bavite sportom, uvijek nosite sportski grudnjak koji je nešto čvršći od standardnog grudnjaka i koji će spriječiti opuštanje kože.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju