Čitanje upozorenja o nuspojavama na bočicama lijekova može povećati rizik od toga da ih zaista i osjetimo pokazala su istraživanja. Razna upozorenja ponekad je bolje preskočiti i tako sačuvati svoje zdravlje

Upozorenja i opis nuspojava koje mogu izazvati lijekovi narušavaju zdravlje i čine nas bolesnijima nego što zaista jesmo. Njihovo stalno proučavanje i čitanje može povećati šanse od toga da ih zaista i osjetimo.

Istraživanja koja su provedena širom svijeta pokazala su da ukoliko vjerujemo da nam nešto narušava zdravlje od toga se možemo i razboliti.

Ukoliko ste i sami skloni takvom ponašanju najbolje je zaboraviti na sitna slova koja se nalaze na bočicama, posavjetovati se s liječnikom i uzimati lijek onako kako vam je propisano.

Kao što pozitivno razmišljanje može biti dobro za naše zdravlje, i negativno ima veliki utjecaj. Za sve je glavni krivac moć sugestije koja može djelovati pozitivno i negativno. Znanstvenici tvrde kako placebo efekt ima svog blizanca, nocebo efekt.

Fiktivne tablete i negativna očekivanja mogu proizvesti štetne učinke. Primjeri uključuju kliničke pokuse za nove lijekove u kojima je četvrtina pacijenata koji su primali fiktivne lijekove osjećala nuspojave povezane s pravim lijekovima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju