Žene bi uskoro mogle dobro promisliti prije nego posegnu za koktelom ili čašom vina. Broj kalorija koji se tim ukusnim gutljajem unosi u organizam ponekad je jednak bogato spravljenom obroku


Stručnjaci tvrde kako bi se broj mladih žena koje svakodnevno konzumiraju alkohol mogao smanjiti ukoliko će se na bocama nalaziti deklaracija s brojem kalorija koje pojedino piće sadrži.

Čaša crnog vina ima 119 kalorija što je jednako broju kalorija koje ćete unijeti u organizamn pojedete li trokut pizze.


Nakon što djevojke i žene vide da jedan koktel sadrži gotovo isti broj kalorija kao prosječni obrok razmislit će hoće li preskakati ručak kako bi dan mogle završiti čašom dobrog vina ili koktelom.

Čaša crnog vina ima 119 kalorija što je jednako broju kalorija koje ćete unijeti u organizamn pojedete li trokut pizze, dok ih bijelo vino ima 116, baš kao i dva čokoladna keksa.

Boca crnog vina ima isti broj kalorija kao dvije krafne s pekmezom, popijete li pivo broj unesenih kalorija odgovara dvijema šnitama slanine, a jedan Jack Danielsima isti broj kalorija kao velika šnita kruha.


Uz broj kalorija alkoholna pića uskoro bi se mogla okititi i natpisima o štetnosti sličnim onima koji se nalaze na cigaretama.

Vlada Velike Britanije prihvatit će ovaj plan kako bi se stalo na kraj sve mlađim konzumentima kojima pogoduju niske cijene određenih alkoholnih pića.

Proizvođači pića se ne slažu s odlukom da se kalorije istiću kao negativna strana pića jer ne žele da ljudi biraju između vina i obroka. Što će kupac konzumirati treba odlučiti prema sastojcima i kvaliteti, a ne prema broju kalorija koje će unijeti u organizam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju