Tena Murk iz Međimurja, rođena s Downovim sindromom, privukla je veliku pažnju javnosti kada smo prošle godine pisali o jastučićima koje sama šije.

Ove je pak godine, još u rano proljeće, ova djevojka koja je završila školu za pomoćnog krojača, odlučila proširiti svoju ponudu jastučićima koji su kao stvoreni za navijanje za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu.

Kao velika zaljubljenica u sportove, Tena strastveno prati sve utakmice Vatrenih, a pred nekoliko godina imala je priliku i upoznati izbornika Zlatka Dalića tijekom fotografiranja za kalendar Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Otada je neprestano zapitkivala mamu Mariju kada će ga opet moći vidjeti, pa su ovog proljeća otišle u njegov varaždinski restoran Family, gdje je imala priliku razgovarati s njim, a kako kaže njezina mama, zaista joj se posvetio, poklonio joj majicu sa svojim potpisom i brojne druge sitnice.

Tijekom povratka kući Tena nije mogla sakriti svoje oduševljenje, a potom je mama povezala očite asocijacije – Tenu, njezine jastučiće, ljubav i „srce vatreno“. Tako je nastao prvi jastučić u obliku srca s izvezenim riječima „Srce vatreno“, a postupno su dijelom navijačke kolekcije postale i druge verzije jastuka crveno-bijele boje na koje je Tena iznimno ponosna.

Tena sama šije navijačke jastučiće Tena sama šije navijačke jastučiće (Foto: Martina Strahija)

Ova navijačka kolekcija nudi jastuke u obliku srca sa spomenutim natpisom, srca bez natpisa te pravokutnika, a glavni motiv su, dakako, crveno-bijeli kvadratići.

Tenina najveća želja je upoznati Luku Modrića i ostale Vatrene.

Sve to Tena radi uz pomoć mame i sestre Sare. Mama kroji, Tena šije, a Sara pomaže s punjenjem. Prema riječima mame Marije, Tena je vrlo pedantna i samo joj treba napraviti liniju po kojoj će ona šivati. Može zašiti bilo što što joj se da u ruke.

Tena Murk Tena iz Međimurja, rođena s Downovim sindromom, završila je strukovnu školu i danas izrađuje najslađe jastučiće

Dok stvara svoja mala čuda, Teni ne izlazi iz glave jedna misao – svakom članu Vatrenih pokloniti po jedan jastučić koji je sama izradila.

Više detalja o jastucima možete pronaći na Teninim društvenim mrežama, gdje ih možete i naručiti te tako u svoj dom unijeti dodatan navijački ugođaj.

Tena Murk Tena Murk (Foto: Martina Strahija)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju