Dragi Papirko, već sam pola godine na malim ekranima što je izuzetno dobro. Postala sam urednik nagradnog kviza. Nije to uspjeh koji odaje moje stajalište prema određenim intelektualnim temama, ali nije niti za odbaciti

Jedino...muči me ona djevojka iz hola za pušenje s dubokim dekolteom i manjkom inteligencije. Nekako mislim da je više napredovala nego ja. S obzirom na nedostatak kreativnosti, kako je to moguće?

Naslonjena na fotelju, smišljala sam asocijaciju za slijedeći kviz.

>> Honorarni posao je ljubavnik koji ne traži ništa

>> Otkaz zbog preljuba!

Kao urednica, htjela sam se iskazati te sam pred sebe poslagala enciklopedije koje bi nagradni kviz zakomplicirale i mene učinile vrhunskim urednikom.

Inteligencija, šarm i kvaliteta karaktera je u tom trenutku nebitna, jer kvaliteta se jednostavno ne računa i nažalost nije zanimljiva

Tako vrteći olovku na čelu osmislila sam dječju emisiju pod nazivom Tinina školica.

Napisala sam koncepciju na drugi list papira te oduševljeno čekala jutro kako bih istu predala Čarobnjaku iz Oza, glavnom i odgovornom čovjeku koji odlučuje o svemu.

Nisam željela niti da mi tijelo ne škripi niti novo srce, željela sam šansu da projekt prođe. Jedva dočekajući jutro, materijal sam osobno dostavila direktoru u ruke.

Dok je Čarobnjak pomno čitao svaku riječ koncepcije te preslušao probni materijal razgovora s djecom na diktafonu, odluka je pala. Probat ćemo. Snimit ćemo pilot emisiju, pa ćemo vidjeti dalje.

Zamislite da se spremate za poslovni domjenak gdje ćete pokušati osvojiti željenog muškarca. Bez obzira što intelekt posjedujete, uzmimo u obzir da se to ne zna dok ne krenete u određenu temu s istim što podrazumjeva da nam ostaje samo ono što vidimo prostim okom.

Odlično izgledate, no zanimljivost je isključivo u misteriju, tako da nećete na domjenak poći golišavi, već ćete doći ukusno pripijeno obučeni s decentno otvorenim dekolteom.

Stigavši na mjesto događanja, locirate cilj, svog možebitnog muškarca za kojeg ste sigurni da će primjetiti vaše kvalitete.
Prilazite mu i započinjete razgovor koji će zaintrigirati oboje.

Ushićena i sretna u istom trenutku, počela sam zvati roditelje da mi 'posude' djecu na par sati, organizirala snimanje te krenula u akciju.

Za vrijeme seta je sve prošlo fantastično, teta Tina je bila zaigrana, a djeca su bila poput pravih malih diplomata!
Nakon obavljenog posla, izborila sam se za najkvalitetnijeg montažera kako bi od emisije napravili doslovno čudo!
Ponosno sam pokucala na vrata velikog Čarobnjaka iz Oza te mu predala materijal sa sigurnošću da ću postati urednik nove emisije, noviteta kojeg nije imala niti jedna televizija tada.

Čarobnjak je samo privukao materijal i rekao da mu se javim kroz određeno vrijeme dok pregleda isti. Srce mi je bilo na mjestu, a novi planovi u glavi, također na mjestu.

Nakon dva tjedna odlučila sam ga nazvati.
Samouvjereno sam upitala 'I što kažete na emisiju?', a on je još samouvjerenije odgovorio 'Mmm ne sviđa mi se, prezanimljiva je.'

Ne sviđa mi se, prezanimljiva je, ne sviđa mi se, prezanimljiva je, ne sviđa mi se prezanimljiva je...odjekivalo je u mojoj glavi. U tom trenu sam htjela i da mi tijelo ne škripi i da imam jače, puno jače srce od postojanog.

Vratimo se na priču o inteligentnoj i kvalitetnoj ženi na poslovnom domjenku u osvajanju njoj prividno karakterno istog muškarca.

U trenu, polako nadolazeće erupcije razgovora i ponašanja dvoje sugovornika, pokraj vas oboje prođe ženskica obučena u kič koji otkriva previše čak i za njenu kupaonicu.

Ishod priče je savršeno jasan. Iako potpuno svjestan vaše inteligencije i privlačnog karaktera, stavlja vas u drugi plan te odlazi do šanka na kojem Kičasta naručuje piće.

Vaš možebitni muškarac i Kičasta razmjenjuju dvije riječi (vjerojatno vlastita imena) te odlaze ravno prema recepciji. Budimo točniji, prema sobi. A vi ste, blago rečeno, potpuno izvisili.

Nedugo nakon fijaska i nerealne odbijenice, na istoj televiziji, mom profućkanom radnom mjestu, zabljesnula je ista emisija, iste koncepcije, no drugog naziva. U odjavnoj špici, potpisano ime sa statusom urednice je bilo upravo ime ženskice iz hola za pušenje s dekolteom ili, kako bismo upriličili cjelokupnu priču, Kičaste s poslovnog domjenka.

Projekt je bio upropašten u potpunosti, djeca su bila neutješna nakon ružne vijesti, a ja još dan danas ne shvaćam točan pojam rečenice ne sviđa mi se, prezanimljiva je.

Vaša inteligencija, šarm, kao i sama kvaliteta vašeg karaktera je u tom trenutku potpuno nebitna, jer kvaliteta se jednostavno ne računa i nažalost nije zanimljiva.

Obavještavajući male talente, jedan dječak mi je rekao: 'Vaš direktor je jako zločest, jer nije vidio koliko smo se trudili.'
No ja bih to rekla ovako, moj direktor je opasan Čarobnjak iz Oza dok se ne razmakne zastor.

Kada se isti razmakne, iza njega je tek mali čovjek koji iza sebe neće ostaviti ništa osim gromkog neprirodnog glasa i u tuđim očima tek prividnu željenu zastrašenost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju