Svaka dijeta od nas traži da se pridržavamo postavljenih pravila prehrane kako bismo postigli optimalne rezultate.

Međutim, postoje i neka opća pravila o konzumiranju pojedinih namirnica koja su tijekom vremena postala uvriježena.

Tako ste sigurno često čuli savjet da je rafinirane ugljikohidrate poželjno jesti ujutro za doručak.

Mnogi se zbog njega ujutro zaslade s omiljenim pecivima, bijelim kruhom ili palačinkama vjerujući da će bez problema sagorjeti unesene tvari.

Trebali bismo izbjegavati konzumaciju rafiniranih ugljikohidrata u jutarnjim satima.Međutim, mišljenje o najboljem vremenu za unos ugljikohidrata polako se mijenja među fitness stručnjacima. Tako nutricionistica i licencirana osobna trenerica Shauna Sacco kaže kako bismo zapravo trebali izbjegavati konzumaciju rafiniranih ugljikohidrata u jutarnjim satima.

Za doručak je najvažnije pojesti balansiran obrok koji će vam dati goriva i razinu šećera u krvi držati stabilnom. Ponekad je teško naći dobre opcije za doručak jer volimo uživati u slatkim opcijama poput palačinki. Ako želite uživati u obroku s većim udjelom rafiniranih ugljikohidrata, radije ih jedite pred kraj dana, kazala je Sacco za Popsugar i dodala da će bez balansiranog doručka koji sadrži proteina i zdrave ugljikohidrate razina šećera u krvi pasti te ćemo zbog toga ubrzo osjetiti glad i nedostatak energije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju