Može li dnevna beauty rutina i gledanje u ogledalo utjecati na to kako se žena osjeća u ljubavnoj vezi? Na ovo pitanje odgovorilo je ispitivanje u kojem su žene dobile zadatak da tjedan dana svaki dan obavljaju određeni ritual. Nakon sedam dana promjene su bile fantastične

Američko Sveučilište Fordham odlučilo je istražiti može li jedna određena, jednostavna dnevna rutina utjecati na zadovoljstvo žene samom sobom i svojom ljubavnom vezom. Ispitivanje je počelo tako da su parovi odgovarali na pitanja čime su najzadovoljniji u vezi i što je njihova najveća nesigurnost.

Na kraju testa 97 posto žena osjetilo je pozitivnu promjenu u sebi, a 85 posto primijetilo je pozitivnu reakciju drugih na njihovu promjenu

Žene su davale prilično šture odgovore, a većina njih priznala je da im nedostaje samopouzdanja. Ispitanice su zatim dobile zadatak da tjedan dana rade idući ritual za koji su trebale naći mirno, privatno mjesto gdje nekoliko minuta mogu raditi slijedeće:

1. Pogledaj se u ogledalo
2. Nanesi miris ili parfumirani losion
3. Našminkaj oči
4. Uživaj u mint bombonu ili komadiću čokolade
5. Nanesi ruž ili sjajilo za usne
6. Udahni duboko i polako
7. Pogledaj se u ogledalo
8. Nasmiješi se

Žene su dobile i uputu da ritual pokušaju raditi svaki dan u drugo vrijeme i da promijene redoslijed radnji. Nakon što je tjedan prošao ponovno su bile ispitane, a ovoga puta iz njihovih je odgovora bilo jasno da su puno samopouzdanije i otvorenije za ljubav. Zadatak u kojem su morale svaki dan samima sebi dati malo ljubavi godio je njihovom samopouzdanju, a s time je i njihova veza postala čvršća nego ikada.

>> Loša navika koje se svaka žena mora odmah riješiti

Na kraju testa 97 posto žena osjetilo je pozitivnu promjenu u sebi, a 85 posto primijetilo je pozitivnu reakciju drugih na njihovu promjenu. Eksperiment je također zaključio da je 71 posto žena imalo veću želju za romansom, 69 posto bilo je otvorenije prema ideji da pronađu ljubav, 77 posto ih se osjećalo društvenijima, a 74 posto ih je imalo veću želju za flertom.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju