Dokazano: Menstruacija otkriva koliko biste dugo mogli živjeti

Podijelite na

Na koji je način menstruacija povezana sa životnim vijekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je sudjelovalo 16.000 žena

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 20.12.2017 / 09:12

Prva mjesečnica može reći dosta toga o zdravlju žene

Prva mjesečnica može reći dosta toga o zdravlju žene (Foto: Guliver/Thinkstock)

Opsežno istraživanje Sveučilišta u San Diegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu 'Menopause' proučavalo je podatke 16.000 žena u menopauzi. Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile s 12 ili više godina te u menopauzu ušle s 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživjele 90 godina. Doznajte i 7 istina koje prva menstruacija otkriva o vašem zdravlju u budućnosti.

"Na koji je način menstruacija povezana sa životnim vijekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je sudjelovalo 16.000 žena"

Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije češće su odličnog zdravlja, što može biti objašnjenje našeg otkrića, izjavio je autor studije Aladdin Shadyab.

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu također je bilo manje pušačica, kao i povijesti dijabetesa. Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se točno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život. Pročitajte i 3 problema s menstruacijom koja morate odmah 'prijaviti' ginekologu.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se