Ima li išta ugodnije od brisanja tijela i lica s mekim i mirisnim ručnikom? Upravo takav ugodan osjećaj možete imati uvijek i to uz pomoć 5 trikova koji rješavaju problem grubih, vlažnih ili pak izblijeđenih ručnika u boji

1. problem: Sporo se suše
Ručnici koji ne upijaju vlagu dok se brišete ili pak koji se sporo suše problem je koji se najčešće odnosi na potpuno nove ručnike. Želite li preskočiti ovaj dio, prije samog korištenja ih operite tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi i prepolovite količinu omekšivača.

Ručnici koji ne upijaju vlagu dok se brišete ili pak koji se sporo suše problem je koji se najčešće odnosi na potpuno nove ručnike

>> U 2 koraka do besprijekorno čiste perilice rublja

2. problem: Imaju miris po vlazi
Nitko se ne želi nakon tuširanja ogrnuti ručnikom koji je uhvatio miris vlage. Ako imate ovaj problem namočite ih u vrućoj vodi u koju ste dodali 1 do 2 šalice alkoholnog octa. Ostavite da kratko odstoje te ih nakon toga operite uobičajeno. Prije nego ih spremite, ručnike ostavite da se osuše do kraja.

3. problem: Puštaju dlačice
Ako ručnik nakon brisanja na vašem tijelu, ali i po cijeloj kupaonici ostavlja dlačice morate ga dobro oprati. I ovaj se problem odnosi na nove ručnike koji izbacuju višak vlakana. Želite li biti sigurni da se to neće dogoditi, prije korištenja ih operite tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi.

>> 9 fenomenalnih trikova za pranje rublja

4. problem: Boja im blijedi
Ako koristite ručnike žarkih i jakih boja prije prvog korištenja ih namočite u jako zasoljenoj toploj vodi te ostavite da tako odstoje sat vremena. Nakon toga ih operite uobičajenim postupkom. Sol će djelovati kao fiksator boje.

5. problem: Premekani su
Premekani ručnici loše upijaju vlagu što ćete odmah i primijetiti kod brisanja nakon tuširanja. Želite li riješiti ovaj problem umjesto omekšivača u perilicu ulijte šalicu alkoholnog octa. On će djelovati poput omekšivača, no neće previše opustiti vlakna. Ne morate se bojati niti mirisa octa jer, vjerovali ili ne, on će nakon završetka pranja potpuno ishlapiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju