Kao i kod mnogih drugih stvari u životu, tajna dobrog čišćenja krije se u umjerenosti. Otkrijte gdje griješite kad čistite svoje kuće i stanove sa specijaliziranim proizvodima

1. Sprej za čišćenje staklenih površina
Perete li prozore i druge staklene površine u domu uz pomoć specijaliziranih sprejeva? Razmislite što se događa kad mlaz kemikalija uperite iz boce za raspršivanje prema konačnom cilju.

Obično samo pogurate nečistoću s jednog mjesta na drugo. Umjesto toga nanesite tekućinu za pranje na papirni ručnik ili krpu pa onda pređite preko nečiste staklene površine.

Tajna dobrog čišćenja krije se u umjerenom korištenju specijaliziranih proizvoda

2. Laštilo za drveni namještaj
Lijepo od vas ako želite održavati dom čistim, a komade drvenog namještaja ulaštenima. Ali budite umjereni s korištenjem ovakvih tipova proizvoda.

Prečesto korištenje laštila, primjerice na bazi voska, stvorit će zaštitni sloj na vašem namještaju koji će dodatno privlačiti prašinu i druge nečistoće. Ograničite upotrebu na jednom mjesečno, a između dva laštenja prašinu obrišite krpom s mikrovlaknima.

3. Deterdžent za pranje rublja

Svaki tekući deterdžent za pranje rublja dolazi s preporučenim uputama za korištenje. Hoćete li upotrijebiti pola čepa tekućine za pranje, cijeli čep ili nešto između ovisi o vrsti odjeće, količini rublja i stupnju nečistoće.

Ako pretjerujte s količinima deterdženta, zapravo onemogućavate perilicu da obavlja svoju dužnost. Budite umjereniji u toj procijeni i vaše će se rublje bolje oprati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju