O stanu u potkrovlju sanjaju svi koji žele poseban i drugačiji prostor, no za njegovo uređenje potrebno je imat dozu odvažnosti i puno ideja i mašte jer je njegovo uređenje složenije od onog za klasičan stan

Uz odgovarajući razmještaj potkrovlje postaje vrlo funkcionalno i uistinu atraktivno za stanovanje. Upravo takvim prostorom može se pohvaliti Janko Ivaniš.

Prednost visokog potkrovlja je ta što se možete poigrati s etažama, a Janko je svoju sam napravio i to od drva te ju je smjestio na najvišim dijelovima stana i pretvorio u intiman prostor za odmaranje i, kako i sam kaže, izležavanje i meditaciju.

>> Poput ružičastog Cadillaca: Kako od malog stana izvući najviše

No, i u donjem djelu vlada apsolutni mir. Prostor krase klasične fotelje finskog dizajna u smeđoj boji i žuti kauč jednostavnih linija.

Dnevni boravak namijenjen je druženju, a krase ga brojne drvene grede boje ebanovine koje ovaj ugodni prostor bez ijednog pregradnog zida fizički odvajaju od blagovaonice i kuhinje. I bočne zidove krase grede, a prostor između njih nadopunio je brojnim ukrasima poput slika, raznih ornamenata pa čak i instrumenata.

 

Kako bi ovom posebnom prostoru udahnuo svježine Janko je posegnuo za zidovima u boji. Uz bijelu, odlučio se i za narančastu boju koja prostoru daje snažnu dozu energije i topline te svjetlo smeđom kojom je obojao i dio plafona koji prati nagib krova.

>> Zavirite u stan kakav bi poželjela svaka žena

Spavaću sobu opisuje jednostavan prostor ukrašen plavim zidovima u dvije nijanse i velikim bijeli tapeciranim krevetom. Veliko plavetnilo razbili su bijeli detalji oko krovnog prozora kao i oni na zidnom ormaru koji osim bijele krasi i žarko crvena boja.

Osim što je funkcionalna, kuhinja je organizirana na vrlo zanimljiv način. Podijeljena je u dva dijela te je krase samo donji elementi u srebrnoj i plavoj boji te jedna zidna polica za začine. Centar blagovaonice je veliki drveni stol oko kojeg su smještene udobne i zanimljive retro stolice.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju