Fronte visokog sjaja, horizontalno podijeljeni elementi i skriveni aparati čine nesvakidašnju kuhinju u sklopu futurističke oaze na Jordanovcu. Brojni ovaj inerijer karakteriziraju kao avangardu no inspiraciju za njegov izgled, vlasnik stana Siniša Sudar, pronašao je u omiljenom SF filmu Zvjezdani ratovi i svemirskim idejama uspio svima onima koji u stanu borave razbuditi sva osjetila

Danije nužno prilikom uređenja stana robovati trendovima ili zadanim trendovskim okvirima, dokaz je stan na zagrebačkom Jordanovcu. Njegov vlasnik grafički dizajner Siniša Sudar prilikom uređenja itekako je udovoljio svojoj mašti. Naime, cjelokupan interijer uređen je poput svemirskog broda i to vrlo maštovitim rješenjima i pomno biranim komadima namještaja.

Kuhinja nalikuje doku svemirskog broda, fronte su visokog sjaja, elementi horizontalno podijeljeni, a aluminijski lim na podu zaokružio je SF dojam

Najzanimljiviji dio svakako je kuhinja koja nalikuje doku svemirskog broda. Fronte su visokog sjaja, elementi horizontalno podijeljeni, aparati skriveni, a aluminijski lim na podu zaokružio je SF dojam.

>>Moda i uređenje interijera: Sezonska garderoba i stan u istom stilu

Kuhinja se nastavlja na dnevni boravak u kojemu svaki komad nosi dizajnerski potpis, a pretjerivanje i kič nisu dopušteni. U njemu prevladavaju hladni tonovi dok je baza bijela boja, i u ovom dijelu stana SF tematika je posve očigledna, efekt lebdenja postignut je policama koje imaju tri strane i postavljene su modularno na zidove.

Još jedno svemirsko iznenađenje nalazi se na zidovima, naime umjesto slika njih krase natpisi citata iz Zvjezdanih ratova napravljeni od fluroscentne folije koje svijetle po mraku i stvaraju posebnu atmosferu.

Za sve koji se odluče na uređenje inetrijera u futurističkom stilu Siniša savjetuje pridržavanje nekoliko osnovnih pravila: minimalizam, neutralni tonovi, izbjegavanje klasičnih formi i puno eksperimentiranja.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju