Prostor u kojem živimo može biti vrlo zanimljiv i bogat ako u njega udahnemo vlastitog duha. To je učinila Ana Tevšić, produkt dizajnerica. Zavirili smo u njezin stan u Zagrebu i otkrili mnoštvo zanimljivih i inovativnih detalja koji su njezinih 80 kvadrata učinili po mjeri svake žene

Vješalica u obliku crvenih, ženskih usana prostor će rasteretiti razbacane odjeće, ali mu i dati posebnost. Kako kaže njihova kreatorica Ana Tevšić, ove inovativne 'pusice' pravo su rješenje za sve žene koji se bore s tim vječnim problemom jer posred usana skriva se otvor namijenjen za prebacivanje odjeće.

Ova produkt dizajnerica živi Zagrebu, u stanu koji za nju nije samo dom već i njezina radionica iz koje su proizašli brojni drugi predmeti. Spojiti svoje radove u jednu cjelinu znači okružiti se crtežima, nedovršenim idejama, ali i komadima namještaja s vlastitim potpisom.

Naime, Ana izrađuje praktične stolčiće namijenjene terasama, vrtovima i balkonima koji su napravljeni od lagane metalne konstrukcije i isprepletene gume u zanimljivim bojama koja je vrlo otporna na prašinu.

Prostorom u kojem živi vlada zanimljivi strop obogaćen još zanimljivijom, takozvanom inteligentnom rasvjetom, odnosno sustavom koji nudi četiri različite atmosfere koje diktiraju različiti tipovi osvjetljenja.

Dnevni boravak je vrlo klasično organiziran, a njime vlada bijeli zidovi, kutna garnitura i polica za televizor, ali intimni kutak za blagovanje.

Kuhinja je podijeljena na crni i bijeli dio koji se proteže kroz cijeli hodnik kolji je ujedno i žila kucavica stana te vodi u svaku prostoriju, a krase ga najzanimljiviji detalji smješteni na zidovima.

Spavaćom sobom u kojoj je smješten samo krevet, noćni ormarići i ukrasna lampa također vladaju bijeli zidovi, a najzanimljiviji ženski detalj skriven je iza bijelih kliznih vrata. Riječ je o garderobi koja je dovoljno velika da prikrije svu odjeću, obuću i modne dodatke.

Zanimljivih ideja ove dizajnerice u stanu ne manjka, a u oko nam je upala neobična lampa na baterije namijenjena terasama, ukrašena svjetlom u boji koju je Ana nedavno predstavila na sajmu inovacija.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju