Osim što njeguje kosu i čini je čistom i podatnom vaš šampon čini čuda i u domaćinstvu. Ako vam ostane malo šampona ili imate neki koji ne koristite nemojte ga baciti ili pokloniti već ga iskoristite za čišćenje lišća, kromiranih površina, poliranje cipela ili pak bezbolno skidanje flastera

1. Ukoliko imate problema s patentnim zatvaračem koji zapinje, nanesite malo šampona na njega te ga nekoliko puta otvorite i zatvorite i vaš problem je riješen.

2. Slično postupite ako želite bezbolno skinuti flaster. Nanesite kap šampona na dio zalijepljen na kožu, pričekajte nekoliko trenutaka da se namoči te lagano skinite flaster.

>> U 5 koraka do sjajne kose za svega 30 kuna

3. Vratite kožnatim cipelama boju i sjaj. Par kapi šampona nanesite na čistu pamučnu krpicu, dobro utrljajte u obuću i očistite čistim djelom krpice.

4. Za ručno pranje osjetljive odjeće umjesto skupih deterdženta u vodu nakapajte nekoliko kapi šampona za kosu.

Šampon ima svilenkastu strukturu zbog koje britvica lakše klizi, puno je blaži od sapuna i ne isušuje kožu

>> 4 potrošne stvari koje će vam promijeniti životne navike

5. Isto vrijedi i za mrlje na odjeći. Nanesite na mrlju malo šampona, istrljajte i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta te odjeću operite uobičajeno.

6. Upotrijebite šampon umjesto pjene ili kreme za brijanje. Nanesite ga na kožu i obrijte područje i isperite. Šampon ima svilenkastu strukturu zbog koje britvica lakše klizi, puno je blaži od sapuna i ne isušuje kožu.

7. Očistite prašinu s lišća na kućnim biljkama s mješavinom vode i kapi šampona. U mješavinu umočite krpu, iscijedite je te prebrišite lišće.

>> 10 stvari koje morate znati o šamponima

8. Očistite četku za kosu i kistove za nanošenje šminke. Istrljajte ih šamponom i dobro isperite. Šampon savršeno odstranjuje tjelesne masnoće.

9. Pomiješajte šampon i sodu bikarbonu i napravite pastu za čišćenje aluminijskih felgi i kromirane površine na vašem limenom ljubimcu.

10. Ako ne možete odvrnurti žarulju ili vam ide na živce škripanje vrata grlo žarulje i šarke na vratima, podmažite šamponom i problem je riješen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju