Dolaskom proljeća dolazi i vrijeme da toplo sunce i svježi zrak pustimo i u naše domove. Kako bi vaš dom posatao oaza mirisa i svježine poslušajte savijete koji vam mogu uštedjeti vrijeme, ali i novac

Svi žele imati mirisan i svjež dom. Buđenjem prirode bude se i naša osjetila pa ako želite uživati u ugodnim mirisima napravite sami svoje kućno osvježenje.

Miris za ormar
Želite li da vaš ormar zamiriše napravite sami mirisne vrećice za ormar, a sve što vam je potrebno je sol i eterično ulje.

U zdjelicu stavite četiri žlice krupne soli i 15 kapi eteričnog ulja po želji, preporuka su svježi voćni mirisi. Ovakvom mirisnom soli napunite platnene vrećice, zavežite ih ukrasnom vrpcom i spremite u ormar.

Sol će vašu odjeću čuvati od vlage , a eterično ulje će otjerat ustajali miris iz ormara.

Miris i ukras za vaš stol
Želite li se poigrati s proljetnim ukrasima za vaš dom, obogatite vazu za cvijeće zanimljivim detaljem. Porculanske špekule istresite u staklenu vazu te dodajte vode i svježe proljetno cvijeće.

Špekule će vašu običnu vazu učiniti zanimljivijom, a uz to će i stabljike cvijeća držati na okupu.

>> Oprez! Poklonjeno cvijeće šalje poruku

>> Sami napravite mirisan osvježivač zraka

Miris za usisavač
Uz pomoć komadića vate i eteričnog ulja neugodni mirisi iz usisavača su daleka prošlost. Na komadić vate nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru te ju jednostavno usišite.

Osim što će vaš dom ostati čist, prostorom će se proširiti ugodan miris.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju