Facebook je postao glavno sredstvo komunikacije. No unatoč sigurnosnim protokolima postoje broje opasnosti. Ako ste i vi jedan od onih koji na svom profilu ima 130 prijatelja, morate biti svjesni kako spadate u rizičnu skupinu. Upravo zbog toga, otkrivamo 5 stvari koje nikako ne smijete otkrivati

Trenutno je u svijetu više od 500 milijuna aktivnih profila na Facebooku. 250 milijuna ljudi se logira barem jedanput dnevno, a svaki korisnik u prosjeku ima 130 prijatelja.

No iza imena i prezimena koje ste prihvatili za prijatelja ne krije se uvijek osoba koja vam se predstavlja. Kako bi izbjegli brojne opasnost pridržavajte se ovih 5 pravila.

1. Kućna adresa
Ovaj podatak doista ne bi trebao biti na raspolaganju. Većina korisnika za prijatelje je odabrala ljude koje ne poznaju.

Nikad ne znate tko se krije iza imena i prezimena zgodnog frajera ili simpatične cure. Osim brojnih neugodnosti postoji opasnost i od krađe.

2. Planovi za godišnji odmor
Planirate li krenuti na kraće ili duže putovanje, pokušajte preskočiti onaj dio vezan za status vašeg profila, a posebno ako živite sami ili grupno napuštate dom.

Takav podatak pretvorit će vas u laku metu lopova koji jedva čekaju ovakvu priliku.

3. Ispovjedi
Imate li problema s nadređenima, radije to zadržite za sebe ili pričekajte kavicu na kojoj licem u lice sve možete ispričati prijateljici.

Pokazalo se kako brojni poslodavci vole 'kopati' po profilima zaposlenika pa bi vas ovakav potez mogao koštati posla. Isto vrijedi i za sitne ženske tračeve ili pak nevjere koje vrlo lako mogu procuriti do krive osobe.

>> Facebooku smeta gola Doris Vrečko

>> Zbog računala jedemo više slatkiša

4. Podaci koji mogu otkriti vašu lozinku
Kada otvarate profil na Facebooku ili nekoj drugoj društvenoj mreži, administrator vas traži neke tajne podatke koji vam mogu biti korisni u slučaju da zaboravite lozinku.

Pitanja poput djevojačkog prezimena vaše majke, imena omiljene pjesme ili vašeg prvog kućnog ljubimca zadržite za sebe.

5. Nezakoniti nestašluci
Svatko od nas se barem jednom našao u nekoj nezakonitoj situaciji.

Bilo da je riječ o 'prženju' filmova i pjesama, ili pak vožnje automobila nakon ludog noćnog provoda, nemoj te se previše hvaliti jer nikad ne znate tko vas gleda, a ovakav nestašluk može vas skupo koštati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju