Dan u kojem se dvoje zaljubljenih zavjetuje na ljubav dok ih smrt ne rastavi za njih će uvijek biti savršen. Čak i ako glazura na torti nije ispala kao što je dogovoreno ili je buketić morao biti prilagođen sezonskom cvijeću, mladenka će svoje vjenčanje pamtiti kao jedan od najljepših događaju u životu. Kako joj ne biste umanjili njezino oduševljenje, probajte zaobići sljedećih pet rečenica izrečenih u najboljoj namjeri ili šali

Dan vjenčanja svakoj je mladenki trenutak u životu kada želi da sve bude kao iz bajke. Čak i one racionalne, spremne možda i zanemariti neke tradicionalne običaje, zavjete ljubavi izrečene pred najmilijima doživljavaju kao romantičan čin udaljen od svih budućih životnih prepreka i eventualnih bračnih problema.

Upravo su zato neke rečenice neprimjerene na tom slavlju u kojem se barem na nekoliko sati sve okreće oko sile koja pokreće svijet. Donosimo vam 5 rečenica čije spominjanje prije ili za vrijeme svadbe, u šaljivom kontekstu, ili u najboljoj namjeri nije preporučljivo.

Uzmi sve što želiš, to je ipak tvoj dan! Financijska strana vjenčanja je vrlo privatna i njezino spominjanje možda nekima neće biti ugodno. Ne uplićite se svojim savjetima, osim ako vas mladenka ne pita za vaše mišljenje. Možda ona jako dobro zna tko peče najglamuroznije torte kao i marku najbajkovitijih vjenčanica, ali će je budžet usmjeriti prema skromnijem, ali jednako atraktivnom izboru.

Zašto nisi pozvala…? Anju s kojom ste tulumarile dok ste bile partijanerice na fakultetu ili jednog od bivšeg dečkiju koji će sigurno biti sretan što može vidjeti svoju bivšu kako zaljubljeno hoda prema oltaru. Svaka mladenka provede nekoliko tjedana ili čak mjeseci pišući listu uzvanika, tako da nečije izostavljanje nije slučajno, već namjerno stavljanje u ladicu prošlosti, a ne budućnosti.

Hoćeš li nositi bijelo? Bijela boja kao idealna za vjenčanicu povezuje se sa čistoćom, no ona svoje korijene ima u starom Rimu kada se njome označavalo slavlje. Danas na svu sreću postoji bogat izbor vjenčanica i raskošnih kolorističkih paleta, tako da nije potrebno isticati ovu boju kao logičan i prirodan izbor.

>> Zadar: Nakon vjenčanja na košarkašku utakmicu

>> FOTO: 10 najotkačenijih fotografija s vjenčanja

Kada ćete krenuti s proširivanjem obitelji? Možda je mladenka trudna, ali to još ne želi otkrito. A možda prinove u obitelji nisu još neko vrijeme u planu iz najrazličitijih razloga. U svakom slučaju, ako se mladenka sama ne izjasni po tome pitanju, takve bas se stvari (još) ne tiču.

Bilo koja tema vezana uz razvod. Tema prekida veza ili razvoda u bilo kojem kontekstu, pa i onom šaljivom, nije preporučljiva. Svi su upoznati sa zabrinjavajućom statistikom da tri od deset brakova završe razvodom,a li slavlje ljubavi i početak novog poglavlja u životu sigurno nije mjesto na kojem bi se o tome izjašnjavali i izvlačili je kao temu za razgovor.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju