Ako vam je situacija u kojoj više vremena provodite u potrazi za začinima i sastojcima nego u pripremi jela postala svakodnevna muka vrijeme je da svoju kuhinju počastite makeoverom. Donosimo 5 zapovijedi za pospremanje kuhinje koji će uštedjeti vaše vrijeme i pridonijeti pripremi slasnijih zalogaja

1. Namirnice, začine i posuđe koje svakodnevno koristite držite na dostupnim mjestima što će vam uštedjeti vrijeme koje inače gubite u potrazi za potrebnim rekvizitima prilikom pripreme jela.

Dasku za rezanje mesa i povrća pospremite u blizini seta noževa, mikser u blizini utičnice i mutilica koje mu pripadaju. Kava, šećer i čaj trebali bi pronaći svoje mjesto u blizini šalica i štednjaka.

>> 5 najprljavijih mjesta u kuhinji

2. Odviknite se od navike gomilanja stvari u police kuhinjskih elemenata jer tako ne možete imati uvid u ono čime raspolažete.

Salvete, čačkalice skrivene iza posuđa nećete pronaći kada vam budu najpotrebnije dok slučajno ne naletite na njih. Ako ne raspolažete s dovoljno mjesta potrudite se i sortirajte stvari prema njihovoj namjeni. Malene plastične kutije koje stanu u policu idealne su u tu svrhu.

>> Sastojcima iz kuhinje protiv bora i celulita!

3.
Iskoristite kuhinjske zidove, montirajte kukice na koje možete vješati kuhinjske krpe, policu za začine, zanimljive recepte.

Osim što će vaša kuhinja dobiti novo lice ovom malom intervencijom uštedjet ćete mnogo mjesta i potrebne stvari uvijek imati na vidiku.

4. Pospremite hladnjak, sortirajte namirnice po kategorijama, pojedine čuvajte u malim staklenim posudama čime ćete spriječiti miješanje mirisa, a vaš hladnjak će izgledati puno urednije.

Povrće i voće smjestite na prve dvije police što će vas natjerati da prvo posegnete  za zdravim u slučaju kada nečim morate utažiti glad.

5. Planirajte unaprijed, koje namirnice i koje posuđe vam je potrebnu za pripremu slasnih zalogaja. Neka vam je koš za smeće pri ruci i nastojte radnu površinu održavati čistom tijekom kuhanja, primjerice ako ste narezali luk, mrkvu uklonite odmah otpatke i prebrišite dasku za rezanje.

Potrudite se da vam je perilica prazna kako biste po završetku objeda odmah pospremili zaprljano.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju