Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan trag koji se zavlači u našu odjeću, zavjese te sjedeću garnituru. Kako bi se riješili neugodnih mirisa uzrokovane ovom lošom navikom ili ih barem ublažili pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji doista djeluju

1. Ocat ili ugljen
U nekoliko zdjelica natočite malo vinskog octa ili stavite komadiće aktivnog ugljena te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Imate li djecu ili kućne ljubimce zdjelice odložite na povišeno mjesto. Ugljen kao i ocat upijaju i neutraliziraju neugodne mirise.

2. Parfem
Posprejajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj žarulji. Kada se svjetlo upali i žarulja ugrije prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Omekšivač za robu
Osjetite li da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi tijekom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se prozrači, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim vrećicama za ormar.

4. Pijesak za mačke
U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona
Navečer, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usišite usisavačem.

6. Ručnik i ocat
Prvo prozračite prostoriju, a nakon toga ručnik ili krpu umočite u ocat, te minutu do dvije mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju