Lak za kosu je preparat kojim uspijevamo ukrotiti nestašnu kosu te frizuru nagovoriti da stoji onako kako mi to želimo, no bočica koja skriva ljepljivu tekućinu može vam poslužiti u još nekoliko situacija iz kojih se nije uvijek lako izvući

1. Eliminator nezgodnih mrlja
Bilo na košulji ili nekom drugom odjevnom predmetu mrlje od ruža znaju biti prilično nezgodne, a moguće ih je jednostavno ukloniti uz pomoć laka za kosu.

Nasprejajte mjesto na odjeći, pustite da odstoji 10 minuta te potom istrljajte spužvicom. Rublje operite u perilici na temperaturi navedenoj na odjeći kako bi isprali ostatak spreja.

>>4 načina na koji nam papar olakšava život

2. Spasitelj  najlonkI

Lak za kosu može produžiti vijek trajanja vaših omiljenih najlonki. Područje oko prstiju najbrže nastrada i dolazi do pucanja niti na njemu stoga je dovoljno da taj dio nasprejate nakon svakog pranja i vjerujte najlonke će vam potrajati tri puta duže od uobičajenog perioda.

>>4 potrošne stvari koje će vam promijeniti životne navike

3. Zaštitnik od masnih tragova
Želite li dječji crtež koji ste odlučili objesiti na vrata od hladnjaka ili kuhinjskog ormarića zaštiti od tragova masnih prstiju nasprejajte ga lakom za kosu. Malo umjetničko djelo će zbog filma od laka dulje zadržati postojanost boja.

4. Čuvar krhkih uspomena
Ukoliko ste odlučili zadržati cvijet ili buket koji vam je poklonila draga osoba, kad se osuši krhke cvjetove nasprejajte lakom za kosu kako se ne bi raspali.

5. Čistač ljepljivog 'nametnika'
Uz pomoć laka za kosu možete se brzo riješiti gume za žvakanje iz tepiha. Nakon što ju nasprejate guma za žvakanje će se stvrdnuti i jednostavno ćete je ukloniti uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

6. Bezvremenski adut sjajnih cipela
Omiljene cipele će zablistati uz pomoć proizvoda prvenstveno namijenjenog kosi. Nakon što ste ih ulaštili cipele ili čizme možete nasprejati lakom za kosu kako bi im osigurali dodatni sjaj. Ovaj trik vrijedi samo za obuću čija je površina glatka.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju