Jedna od najboljih stvari koje imaju žene je prijateljstvo koje je izvor ljubavi, radosti, povjerenja te izvor smijeha i zadovoljstva. No uz dobre trenutke, prijateljstvo je protkano i ponekom lošom stvari koju teško prihvaćamo. Provjerite kojih je to 7 grijeha prijateljstva koji mogu uništiti neraskidivu žensku vezu

GNJEV
Ukoliko vam neprestano prisjećanje na grešku koju je napravila jedna od vaših najdražih prijateljica ne izlazi iz glave postoje dva rješenja: ili ćete problem riješiti sami unutar svoja četiri zida i zaboraviti ili se suočiti s prijateljicom koja je pogriješila što. Izbacite gnjev iz sebe jer ćete u protivnom uništiti prijateljstvo.

Odlučite li se za otvoreni razgovor morate znati kako je za rješavanje tog problema potrebno vremena, najbolje je unaprijed isplanirati razgovor s prijateljicom te stati u njezine cipele i pokušati razumjeti zašto je to napravila. Pritom ne zaboravite da situacija može biti i obrnuta!

>> 6 znakova da vam je prijateljstvo u krizi

>> 5 prijateljica koje treba imati svaka nova mama

LIJENOST
Kada ste posljednji put podigli slušalicu i dogovorili druženje s prijateljicama? U vrijeme kada jedni o drugima znamo sve putem postova na Facebooku lijenost se neprimjetno i brzo uvlači u prijateljstvo. Ovaj je grijeh jednostavno ispraviti, prisjetite se koliko vam je stalo do prijateljica i počnite telefonirati. Podsjetit ćemo vas zašto - prijateljice su te koje se vesele našem uspjehu, tu su kada ste tužni, ohrabruju vas i razumiju.

SEBIČNOST
U prijateljstvu nema mjesta sebičnosti pa stoga nije lijepo tražiti da vaš život i problemi koje imate budu najvažniji svima jer će takvo ponašanje vrlo brzo vaše prijateljice otjerati u smjeru koji vam se neće svidjeti. Pokažite interes za druge i brzo ćete se vratiti na pravi put.

POŽUDA
Prijateljstvo nije poput onoga koje gledate u filmovima. Ukoliko žudite za više zabave i zgodnijim prijateljicama dogodit će vam se da ste fokusirani na ono što mislite da propuštate i gubite iz vida velike vrijednosti koje imate pored sebe.

ZAVIST
Zavist je skliski teren, a neprestano uspoređivanje s prijateljicama može dovesti do velikog nezadovoljstva. Kako bi izbjegli pad u ovu zamku prisjetite se svojih kvaliteta i kvaliteta svojih prijateljica i vrlo brzo ćete uvidjeti da nema potrebe za zavišću.

USPJEH
Odlično je biti ponosan na sebe zbog stvari u kojima ste uspjeli, no uspjeh je još bolje podijeliti s prijateljicama. Ukoliko ćete u društvu prijateljica hodati uzdignuta nosa i uživati u svom uspjehu vrlo brzo se nećete imati kome pohvaliti!

POHLEPA
Ukoliko dobre prijateljice možete nabrojati na prste jedne ruke vrlo ste bogati zato nemojte biti pohlepni i upasti u zamku 'masovnog' prijateljstva. Dobro razlučite tko su vam bliske osobe, a tko tek povremeno društvo s kojim se možete dobro zabaviti. I naravno, posložite svoje prioritete!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju