Opći cilj Gradionica je unaprijediti socijalne vještine djece s deficitom pažnje/hiperaktivnim poremećajem, a posebni ciljevi su poboljšanje samopouzdanja, bolja integracija i socijalizacija djece s ADHD-om, razvoj koncentracije te poboljšanje emocionalne kontrole i samokontrole

Metode koje se koriste su metoda zamjene uloga, metoda glume, metoda razgovora, demonstracije, igre u parovima, igre u grupi.

Gradionice se odvijaju subotama i u njima sudjeluju djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole. Svaka grupa sastoji se od 8 djece, a nakon što se formiraju grupe, prijave više nisu moguće. Voditeljica projekta je Nikolina Ferek, dok radionice vode socijalne pedagoginje Marija Skendrović i Sandra Livada s vedrim i senzibiliziranim studenticama Edukacijsko rehabilitacijskog, Učiteljskog te drugih srodnih fakulteta uz superviziju mentora Marka Fereka.

Gradionice se održavaju subotom u periodu od travnja do 04. lipnja 2011 na sljedečim adresama:
• Trnjanska 21, od 10:30 do 11:45 - Prijave u tijeku!
• Trg francuske republike 11, 16:00 do 17:15 - Prijave u tijeku!

Za prijave i informacije kontaktirajte nas na 098 / 997 8915.

Mjesečni sastanci za roditelje
Buđenje - udruga za razumijevanje ADHD-a svaki mjesec organizira mjesečne sastanke za roditelje djece s ADHD-om (ADHD - deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj). Na mjesečnim sastancima roditelji mogu razmjenjivati svoja iskustva, upoznati i družiti se s ljudima sa sličnim svakodnevnim radostima i problemima.

Na sljedećem sastanku očekuje Vas Marko Ferek s temom: Kako djeci objasniti da imaju ADHD?, Kako djeci objasniti da imaju ADHD?, Kako drugoj djeci objasniti da njihovi prijatelji, braće i sestre imaju ADHD? To su vrlo česta pitanja koja Marko dobiva na predavanjima, a čiji su odgovori ključni u djetetovom stavu prema ADHD-u i doživljavanju sebe.

Sastanak će se održati na Trgu francuske republike 11, 26.03.2011. od 17 do 19 sati. Ovim putem pozivamo sve roditelje i sve zainteresirane da se pridruže sastanku. Ulaz slobodan!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju