Bajka 'Vitezovi Rata' prati hrabre ratnike iz Zemlje ptica, a prvenstveno je namijenjena dječacima koji će uživati na 120 stranica nezaboravne avanture

Bajka vitezovi rata prati devetoricu najhrabrijih ratnika iz Zemlje ptica na njihovom putovanju kao pravednom cilju. Radnja započinje kada se dva brata princa nove generacije Zemlje ptica suoče s činjenicom da su njihovu zemlju napale tamne čini zlog čarobnjaka Nibrisa s istoka. Taj se zlikovac toliko drznuo da im je ukrao i majku, kako bi se njome oženio i stekao pravo na prijestolje Zemlje ptica.

Dva brata okupljaju najhrabrije i najsnažnije ratnike iz kraljevstva i kreću u potragu za majkom koju je zli čarobnjak Nibris sakrio negdje duboko u svom zlogukom kraljevstvu Ninzara.

Na svom putu susreću se s raznim opasnostima poput čudovišta iz blata, duhova gusara, pustinje mrtvih, zvijeri od lišća i slično.

Ova priča uči djecu da trebaju ostati pravedna i poštena u svakom trenutku života, pa i u onom kada se nepravda poigra s njima na podmukao način. Glavni lik zasadio je klicu nade, koja će jednog dana izniknuti u čudesnu biljku, zato jer je njeno sjeme bilo pravedno.

Upravo na takav način djeci se pokušava slikovito prikazati kako se nositi s nedaćama u životu, jer ružičasto djetinjstvo će brzo ustuknuti pred stvarnošću života.

Poruka bajke koju je napisala šibenska novinarka Ana Bilić Udovičić,a ilustrirao gimnazijalac Ivan Klarić jest 'Vjeruj u pravednost i onda kada se sve čini izgubljeno'.

Tko je dobio bajke?

Zadovoljna daruje 5 primjeraka bajke 'Vitezovi rata' Miroslavu Romi, Patriciji Burazin, Andrei Čretni i Željki Šulekić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju