Talijanski dio knjige 'Jedi, moli, voli' autorice Elizabeth Gilbert s opisima ukusne hrane i prepuštanja užicima, svidio se milijunima čitatelja. Čitatelji se nisu zaljubili samo u njezine opise užitaka u Italiji, nego i u priče o srdačnim te gostoljubivim prijateljima koje je stekla u Rimu. Kako biste otkrili talijanski dio njezine avanture darujemo vam tri primjerka knjige 'Un amico Italiano:Jedi, moli, voli u Rimu'

Knjigu 'Un amico Italiano: Jedi, moli, voli u Rimu' napisao je Luca Spaghetti (to mu jest pravo ime!), Lizin prisan prijatelj i vodič gastronomijom Rima. Ovo je priča o njihovu prijateljstvu, o tom uzavrelom gradu, o ljudima i hrani, o pravoj Italiji koja je nadahnula Liz.

Luca je u rujnu 2003. godine od svoje prijateljice iz SAD-a primio e-mail koji će mu promijeniti život: 'Prijateljica s fakulteta odlazi u Rim na tri mjeseca. Javit će ti se. Spisateljica je i ime joj je Elizabeth Gilbert.' Luca je zamišljao uštogljenu intelektualku koja će preko naočala nepovjerljivo promatrati njegovo temperamentno ponašanje, ali, kao što znamo, sve se odvijalo potpuno drugačije. Luca je postao Lizin turistički vodič/anđeo čuvar, odlučan u namjeri da on i njegov grad novoj prijateljici pomognu isplivati iz njezina mraka. U ovoj knjizi Luca i vječni grad sličnom čarolijom djeluju na čitatelje.

'Un amico Italiano: Jedi, moli, voli' u Rimu donosi niz živopisnih anegdota o hrani, jeziku, povijesti, umjetnosti, nogometu, glazbi i svakodnevnom životu u prelijepom Rimu.

Luca Spaghetti iskren je, duhovit i krajnje neodoljiv te čitatelje raširenih ruku dočekuje u svojemu životu i u svojemu gradu, kao što je dočekao i Liz. Zajedno s njim zavirit ćemo iza kulisa njihova tromjesečnog druženja, vidjeti događaje iz knjige Jedi, moli, voli s druge strane te s užitkom ponovno proživjeti Lizinu priču i doživjeti Rim.

>> Otkrijte i upoznajte sebe uz film 'Jedi, moli, voli'

Želite li sudjelovati u igri darivanja u kojoj poklanjamo tri primjerka knjige 'Un amico Italiano: Jedi, moli, voli u Rimu' potrebno je točno odgovoriti na naše pitanje – tko je autor navedene knjige. Autor knjige je Luca Spaghetti, a sretne dobitnice su Janja Aničić, Ivana Olujić i Martina Tomašević. Dobitnicama čestitamo, a ostalima želimo više sreće u novoj igri darivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju