Knjiga je najbolji prijatelj koji u utrci s tehnologijom polako gubi bitku, no kako bi vas podsjetili da nema ljepšeg osjećaja od lutanja kroz stranice ispunjene avanturama, ljubavlju i boli darujemo vam naslove koje nećete moći ispustiti iz ruku

Rosamund Lupton: Sestra
Kad Beatrice usred nedjeljnoga ručka primi šokantan telefonski poziv iz kojega dozna da joj je mlađa sestra Tess nestala, ukrcat će se na prvi zrakoplov i krenuti kući u London. Ali kad sazna okolnosti vezane uz Tessin nestanak, zapanjena je kad spozna koliko zapravo malo zna o životu svoje sestre unatoč tome što je smatrala da su vrlo bliske i povezane.

Vrlo će brzo shvatiti da je potpuno nepripremljena za užasavajuće istine s kojima se mora suočiti. Policija, Beatricein zaručnik, pa čak i njezina majka prihvaćaju da su izgubili Tess, ali Beatrice ne želi prihvatiti tu zastrašujuću činjenicu pa se upušta u opasno putovanje u želji da, po bilo kojoj cijeni, sazna istinu.

>> 10 najseksepilnijih holivudskih frajera iznad 40

>> Napravite same trendi jesenske štucne!

Anchee Min: Biser Kine
Biser Kine je roman Anchee Min, autorice romana Carica, Posljednja carica i Crvena azaleja.
U malom južnjačkom gradiću Chin-kiangu, posljednjih dana devetnaestog stoljeća, dvije djevojčice stat će jedna drugoj na put no ipak postati nerazdvojne prijateljice. Vrba je kći jedinica u sirotinjskoj obitelji. Pearl je svojeglava kći gorljivih kršćanskih misionara. Kad odraste postat će Pearl S. Buck, Nobelovom nagradom ovjenčana spisateljica i aktivistica, no za sada je tek djevojčica koja se srami svoje plave kose i očarana je novom prijateljicom, Kineskinjom.

Zakoračivši zajedno u svijet, povjeravat će jedna drugoj snove i nade i skupa pokušati prebroditi prve ljubavi i izjalovljene brakove. Ali kada Pearlina obitelj bude prisiljena napustiti Kinu, Vrba će zbog prijateljstva s njom doživjeti niz neugodnosti. No odanost američkoj prijateljici bit će jača od svega i nijedna kazna Vrbi neće biti teška.

Ipak, kroz ljubavi i gubitke, radost i patnju, izgnanstvo i zatočeništvo, duše tih dviju žena ostaju prisno isprepletene, a njihovo ponovno sjedinjenje u Americi bit će potresan i bolan čin koji na dirljiv način zaokružuje ovu neobičnu biografiju slavne književnice i nobelovke.

Zadovoljna.hri Mozaik knjiga daruju romane Tamari Madić, Snježani Rosandić, Sandri Butajla i Marijana Obradović.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju