U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja u obitelji, tvrtka Avon Hrvatska donirala je 50.000 kuna Udruzi Brod, nevladinoj udruzi čiji je cilj promoviranje i zaštita prava žena i djece, pružanje utočišta žrtvama obiteljskog nasilja u sigurnoj kući te psihološka pomoć i redovan rad s njima

Donirana sredstva prikupljena su kataloškom prodajom posebnih proizvoda sa znakom beskonačnosti u sklopu Avonove akcije 'Progovori protiv nasilja u obitelji' (Speak Out Against Domestic Violence) čije je zaštitno lice glumica Resse Witherspoon, Avonova globalna ambasadorica te počasna predsjednica Avonove Zaklade za žene.

>> Svaka četvrta žena u Hrvatskoj trpi nasilje partnera

>> Reese Witherspoon u trapericama koje pristaju svima

Zbog prepoznatljivosti njihovih zalaganja u osnaživanju javnog mijenja o diskriminirajućem i neravnopravnom položaju žena, smanjenju nasilja prema ženama i djeci te zakonskom kažnjavanju nasilnika i pružanju pomoći žrtvama nasilja, Avon je ovogodišnju donaciju namijenio Udruzi Brod koja će sredstva uložiti u program Savjetovalište i sklonište za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

'U ovim trenutcima, kada Hrvatska proživljava tešku ekonomsku situaciju, žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja kao marginalizirana skupina često ostaju zaboravljeni. Iskreno i toplo se zahvaljujemo Avonu, a ovaj financijski doprinos ujedno je i dokaz da je kompanija prepoznala veliki društveni problem te pokazala nesebičan interes da pomogne djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja te napravi korak više prema zdravom društvu', rekla je Gordana Matanović, predsjednica Udruge Brod.

'Ponosni smo na suradnju s Udrugom Brod kojom još jednom pridonosimo borbi protiv nasilja nad ženama. Činjenica da sredstva sakupljena prodajom posebnih Avonovih proizvoda uistinu odlaze onima kojima je to najpotrebnije dodatna je motivacija za nas i sve koji su nam se pridružili u ovom plemenitom cilju', rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju