Maštate o egzotičnim plažama, djeca vas preklinju da ih vodite u Disneyland, muža želite iznenaditi s romantičnim vikendom u Parizu, a s novcima ste na Vi? Jeste li čuli za 'Home Exchange', klub preko kojeg mijenjate svoj stan, kuću, vikendicu, apartman, jahtu, auto s nekim drugim bilo gdje u svijetu. Da, baš bilo gdje. I to potpuno besplatno?!

U lipnju je Hrvatska postala 15. članica sa svojom domenom www.mijenjamvikendicu.com što otvara mogućnost da i vaša ponuda bude među 40 000 ponuda diljem svijeta.

Kako funkcionira zamjena kuće, koje su prednosti ovakvog odmora i što sve možete ponuditi najbolje znaju Hrvati koji su već iskusni u ovakvom načinu odmora.

'Hrvatska je definitvno među top 5 najpopularnijih destinacija. Trenutno preko 600 tinjak obitelji želi provesti svoj odmor u Hrvatskoj, a ponuda je premala. Dakle, veliki je potencijal u igri, a većina nas ima vikendicu, apartman na moru ili pak stan, makar to bila i garsonijera koju može ponuditi i ostvariti fenomenalnu zamjenu', kaže Filip Ljubić, predstavnik Home Exchangea za Hrvatsku.

Novi članovi većinom imaju strah, jesu li njihova kuća ili stan dovoljno dobro uređeni ili na dobroj lokaciji, ali među 40.000 ponuda diljem svijeta ima svega, od malih skromnih garsonijera do velebnih zdanja i dvoraca.

'Moja je obitelj član od 2010. godine i otada smo već ljetovali u prekrasnoj vili s bazenom u Provansi i zimovali u autohtonoj kolibi u švicarskim Alpama. Osjećali smo se kao da je kuća naša, družili se sa susjedima, upoznali njihove prijatelje, uživali u delicijama koje su nam ostavili i šta drugo reći, osim da je to odmor za poželjeti', priča o svojim iskustvima Filip Ljubić.

Ovakav odmor pruža svu komociju kuće ili stana, priliku da upoznate sredinu u koju odlazite kao da živite tamo te dugogodišnje prijateljstvo.

Godišnje se ostvari preko 250 000 zamjena, ljudi se mijenjaju za vikende, za tjedne odmore te na duža razdoblja koristeći priliku da isprobaju život negdje drugdje. Sigurno već razmišljate o mjestu gdje ste oduvijek htjeli ići, a sada imate i više nego dovoljno razloga da svoj san i ostvarite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju