Koliko vam se puta dogodilo da odmak nakon upoznavanja s osobom zaboravite njegovo ime? Bilo da je riječ o upoznavanju s poslovnim suradnikom ili s djevojkom ili dečkom, ako bi spriječili ovakve neugodne situacije važno je znati nekoliko pravila koja će vam pomoći da ime povežete s osobom

1. Prvo i osnovno pravilo je koncentracija. Kada se upoznate s nekim odmah si u glavi nekoliko puta izgovorite ime osobe kako bi vam ostalo u sjećanju. Ako imate priliku pozovite osobu imenom vjerojatno će i njoj biti drago da ste registrirali kako se zove.

2.
Odmah nakon upoznavanja, odnosno čim dobijete priliku zapišite ime osobe nekoliko puta na papir. To će također osvježiti vaše pamćenje sljedeći puta kada se susretnete s tom osobom.

3. Nakon što vam je osoba pružila ruku i predstavila se  zatražite ju da vam ponovi ime te ga odmah nakon toga izgovorite naglas. Vama će situacija ostati u sjećanju, a osobi će svakako biti drago što ste upoznavanju pristupili ozbiljno i s pažnjom.

4. Povežite ime osobe koju ste upoznali s imenom neke vama bliske osobe. Ako je riječ o neobičnom imenu, nađite mu sličnu zamjenu ili ime usporedite s nekim predmetom ili situacijom. To može zvučati šaljivo, ali vjerujte, doista djeluje.

5.
Osobu povežite sa situacijom u kojoj ste ju upoznali. Povežite ime i primjerice posao, grad ili ime restorana ili kafića u kojem ste ju upoznali. Ponovite si to nekoliko puta u glavi. Iskoristite jedan ili više ovih trikova i više se ne morate crvenjeti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju