Britanci su izumili žvakaću gumu koja se ne lijepi te se u roku od 24 sata raspada, a s odjeće je možete skinuti uz pomoć vode i sapuna

Britanska vlada godišnje potroši 150 milijuna funti na kemikalije kojima se s ulica odstranjuju ostaci žvakaćih guma. Žvakaće gume Rev7 imaju isti okus i teksturu kao i one obične, no one se za razliku od ostalih mogu bez problema ukloniti s odjeće običnom vodom i sapunom.

 

Također, ispiranjem u kanalizaciju rastvaraju se u minerale i biorazgradive proizvode. Nove žvakaće gume su dizajnirane na Sveučilištu u Bristolu i imaju okus peperminta kao i posebne polimere zbog kojih se ne lijepe.

Trenutno ih Britanija izvozi u SAD, a uskoro bi se trebale pojaviti i u njihovim trgovinama.

'Materijal koji smo razvili može se koristiti i u druge svrhe kao što je zaštita protiv grafita i bakterija. No, nama su trenutno žvakaće gume golemi problem pa smo se bazirali na njih', izjavio je profesor Terry Cosgrove.

Britanije će SAD-u prodati 300 tisuća tona žvakaćih, a pretpostavlja se da godišnje u okolišu završi 120 tisuća tona.
U borbi protiv žvakanja najdalje je otišao Singapur gdje su žvakaće potpuno zabranjene. Ukoliko vas uhvate da ih koristite prijeti vam godinu dana zatvora ili 10 tisuća dolara kazne.