I nama odraslima nije svejedno kada smo prehlađeni, a pogotovo bebicama, kojima je jedna od najvećih muka − začepljen nosić! A budući da same ne znaju izbaciti sekret, tu ste vi da im pomognete

1. Da biste bebi olakšali spavanje, podignite joj uzglavlje tako što ćete ispod madraca umetnuti manji jastuk, smotani ručnik ili dekicu.

2. Prostorije redovito prozračujte, jer suh zrak još više pojačava lučenje sekreta. Ako imate radijator, stavite na njega vlažan ručnik s kapljicom nekog eteričnog ulja. Možete koju kap eteričnog ulja ukapati i na bebinu posteljinu.

3. Bebici čistite nosić tako što ćete joj ukapati fiziološku otopinu, sljezov ili čaj od kamilice. Nakon toga sekret izbacite pumpicom.

>> 10 pravila za prvi posjet stomatologu

>> 12 poteza za povećanje dječjeg imuniteta

>4. Dobar trik u brisanju nosića svakako su i vlažne maramice. Ako bebi smeta pumpica, onda joj brišite nosić vlažnim maramicama ili mekanom gazom. Također, dio ispod nosića, koji je često nadražen od stalnog brisanja, mažite odgovarajućom kremom.

5. U sobi u kojoj beba spava možete postaviti i veću zdjelicu kamilice jer joj to također olakšava disanje.

Bitno je da beba pije mnogo tekućine, unosi C vitamin kroz voće i povrće, a ako je još isključivo dojite, pojačajte količinu podoja.
Problem sa začepljenim nosićem može trajati i do deset dana, a ako ne prođe i pojave se simptomi poput povišene tjelesne temperature, kašlja i slično – posjetite liječnika. I mazite svoju bebu – uz vašu ljubav sve je lakše!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju