Kako skinuti smolu s automobila, čime očistiti alat ili kako se riješiti dosadnih uholaža ili škarica, samo su neki od savjeta koji će vam olakšati kućanske poslove, ali i uštedjeti vrijeme i novac

Korisni savjeti uvijek dobro dođu, a posebno ako se radi o vašem domu i sitnim problemima koji se ponekad čine nerješivima.

Primjerice, smola bora koja se može zalijepiti na vašeg limenog ljubimca problem je koji možete riješiti uz pomoć običnog limuna.

Prerežite limun na pola i polovicom premažite mrlju od smole. Limunska kiselina bez problema će skinuti smolu, no ne zaboravite isprati očišćeno mjesto običnom vodom kako kiselina ne bi izgrizla lak na vašem automobilu.

Alat koji koristite u vrtu često zarđa a možete ga jednostavno očistiti. Žičanu spužvicu za suđe natopite s WD 40 te s njom očistite vaš alat.

Nakon toga, alat prebrišite suhom krpom i namažite ga s malo regeneratora za kosu što će spriječiti njegovo hrđanje.

Simpatično rješenje za čuvanje voćki od ptica ili glodavaca su baloni. Razrežite ispuhane balone i šarene komade objesite na stablo. Žive boje kao i njihovo pomicanje zaštititi će vaše voćne plodove.

>> Pretvorite običnu staklenku u unikatnu vazu

>> VIDEO: Kako spasiti izgrebani CD?

Imate li problema s kukcem uholažom ili škaricom jednostavno ih se možete riješiti uz pomoć starih novina.

Namočite novine vodom, dobro ih zarolajte i zavežite običnom gumicom. Takve novine odložite na mjesto gdje ste ih primijetili.

Novine će se pretvoriti u pravu klopku, a budite uporni i ponavljajte postupak dok se ne riješite i posljednje uholaže.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju