Već 21. godinu za redom u Kastvu, gradu prosvjete i kulture smještenom na brdašcu iznad Rijeke, u petak 6.srpnja započelo je Kastafsko kulturno leto (KKL), kulturni program sa širokim rasponom dramskih, izložbenih i glazbenih događanja obogaćenih s Festivalom kulture, Kastavskim blues festivalom i 8. Čansonfestom

Čast otvaranja ovogodišnjeg 21. KKL-a pripala je domaćem glazbeniku Robertu Grubišiću, koji će uz goste izvesti neke od svojih najpoznatijih uspješnica i time najaviti skori izlazak svog prvijenca 'Prošeći se po Kvarneru', trostrukog cd-a s ukupno 14 pjesama.

Na tom prvom autorskom nosaču zvuka Roberta Grubišića nalazit će se pjesme koje su u prošlom razdoblju ostvarile značajan uspjeh, a tematikom, dijalektom i melodijom vezane su uz primorski kraj.

>> Kulturni događaj godine 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru'

Njegove uspješnice, poput Prošeći se z manun po Kvarneru, Del tebe, Nonićeva pasara, Otok od zlata i mnoge druge, Grubišić će prilikom otvaranja Kastafskog kulturnog leta izvesti zajedno s najpoznatijim solističkim i klapsim imenima s Kvarnera, pa će uz njega nastupiti još i Mirko Cetinski, Mario Battifiaca, Riversice, Damir Kedžo, Joso Butorac, Karin Kuljanić, kumpanija Tramonkatan, ženska klapa Kastav, Ivan Pešut, Voljen Grbac, Karin Kuljanić, Mirjana Bobuš, klapa Sol, Vivien Galletta i grupa Fortunal.

Nastup Roberta Grubišiča i otvorenje 21. Kastafskog kulturnog leta započinje na prostoru Gradske lože u 19.00 sati.

Organizator manifestacije je Udruga Kastafsko kulturno leto, generalni sponzor Grad Kastav, a program podupiru
Primorsko -goranska županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ulaznice za ovaj najstariji ljetni festival na Kvarneru u prodaji su u turističkoj agenciji 'Kastavea' u Kastvu, na riječkom kartomatu i u TIC-u Rijeka, u NewSound-u u Matuljima te na web stranici www.kulturaplus.com.

Kastafsko kulturno leto traje sve do 31.kolovoza 2012. godine.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju