Sreća je u malim stvarima, samo ponekad to zaboravimo. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji podsjeća nas koje nam to sve sitnice mogu uljepšati dan i učiniti nas sretnima. Zapamtite ovih 10 stvari i budite sretni!

Ukoliko u posljednje vrijeme teško pronalazite razloge za sreću, okrenite se oko sebe jer sreća je u malim stvarima koje popravljaju raspoloženje u trenu. Pronađete li u torbi koju niste dugo nosili novčanicu osmijeh će vam zatitrati na licu, a isti efekt imat će i pjesma koju niste dugo čuli, a upravo svira na radiju.

>>3 top besplatne stvari koje usrećuju život

>> 22 sretna sastojka za bolji život

Rezultat istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji na 3000 odraslih ispitanika otkrilo je sitnice koje su ključne za sreću, a potpuno su besplatne. Jedan od razloga za sreću je i petak, posljednji radni dan u tjednu i to zbog spoznaje da je pred vama slobodni vikend.

10 stvari koje nas čine sretnima
1. Pronalazak zaboravljene novčanice u džepu traperica ili u torbi
2. Odlazak na godišnji odmor
3. Lijepa poruka koja je stigla od partnera
4. Čista posteljina na krevetu
5. Maženje
6. Plivanje u moru
7. Iznenađenje u obliku poklona ili cvijeća
8. Romantična noć
9. Poruka zahvalnosti za nešto što ste učinili
10. Čokolada ili kolač

Uz ovih 10 stvari tu su još i trenutak samoće, susret sa starim prijateljem, gledanje starih fotografija i kupnja odličnog komada na sniženju. Statistika kaže da smo sretni tri dana u tjednu, a na vama je da to okrenete u svoju korist!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju