Tradicionalnim sedmim po redu koncertom "Želim život" zaklada 'Ana Rukavina' zahvalit će svima na nesebičnim donacijama kojima su doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san nastavi

Tradicionalni koncert 'Želim život' večeras na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 21 sat okupit će brojne estradne zvijezde koje će svojim glasom pronijeti nesebičnu poruku hvalevrijedne akcije.

Jelena Rozga, Nina Badrić, Lana Jurčević, Maja Šuput, tamburaški sastav Gazde, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Giuliano, Luka Nižetić, Goran Karan, Franka Batelić i klapa Rišpet upriličit će nezabornu noć koju možete pratiti i uz izravan prijenos na Novoj TV i Dnevnik.hr-u.

Pozivom na humanitarni broj 060 9000 građani mogu Zakladi donirati 6,25 kn (uključen PDV), a tijekom koncerta bit će aktivan call centar u kojem će ugledna lica hrvatskog javnog života javljanjem na spomenuti broj pomoći  u prikupljanju sredstava za rad Zaklade.

Tijekom dosadašnjeg djelovanja Zaklada je povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 37.500 građana. To je postignuto organiziranjem 200 javnih akcija upisa u Registar te podrškom mnogih prijatelja Zaklade koji su organizirali vlastite akcije upisa.

U svjetski registar "Bone Marrow Donors Worldwide" Hrvatska je, navodi Zaklada, do sada prijavila 29.399 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.026 darivatelja krvi iz pupkovine. Iz hrvatskog Registra izdano je 24 transplantata, 15 za pacijente u Hrvatskoj i devet u inozemstvu, čime je spašeno 24 života.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju