Planiranje i opremanje kuhinje najsloženiji je segment uređenja doma. U odnosu na druge prostorije kuhinja je najzahtjevnija, najsloženija, a vrlo često i najskuplja investicija čije planiranje zahtjeva prilično dugo vremena

Najbitnije je da kuhinja bude funkcionalna što se postiže odabirom odgovarajućih elemenata te njihovim kvalitetnim razmještajem unutar zadanog prostora. Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane, skladištenje namirnica i posuđa, kao i za čišćenje. Stoga je planiranje kuhinje potrebno započeti sa odgovarajućom skicom prostora, uz detaljne podatke o smještaju priključnih instalacija za struju i vodu.

Dobro uređena kuhinja trebala bi imati dovoljno prostora za pripremu i konzumiranje hrane.

Ukoliko radite potpuno novu kuhinju preporučljivo je ugraditi prozore kako bi u unutrašnjost kuhinje dolazilo što više prirodnog svjetla. Ukoliko nemate takvih mogućnosti potrebno je planirati adekvatnu rasvjetu koja neće stvarati sjene i ometati pri radu.

Estetika je također vrlo bitan element pri planiranju kuhinje, jer kuhinja nije samo mjesto za spremanje hrane već služi i za druženje, razgovor i opuštanje. Posebno se to odnosi na prostore u kojima je kuhinja spojena sa blagovaonicom, ili pak dnevnim boravkom, što je u današnje vrijeme sve češći slučaj.

Stoga kuhinju valja urediti na način da vašim gostima ne bude dosadno dok čekaju da pripremite jelo. To se najbolje može postići postavljanjem šanka kao pregrade između kuhinjskog djela i onog za objedovanje.

Na taj način moći ćete komunicirati sa svojim gostima čitavo vrijeme dok pripremate jelo te primiti eventalne sugestije koje će gostima omogućiti još veće uživanje u jelu.

Kada je riječ o bojama kuhinja preporuča se za male prostorije izabrati svjetlije boje koje vizualno čine prostor većim, dok je kod velikih kuhinja situacija obrnuta. Najbitnije je pažljivo odabrati forme, materijale i boje jer će se na taj način postići sklad između estetike i funkcionalnosti.

Pravi izbor za trajno rješenje su Meblove kuhinje Astra  i Sphera vrhunske kvalitete koje možete pronaći u svim Meblovim salonima i to uz akcijski popust do 20 posto. Programi Astra i Sphera nude vrlo širok asortiman kuhinja suvremenog dizajna koje odlikuje visoka komponibilnost i prilagodljivost svačijim zahtjevima.

Pored popusta od 20 posto darujemo vam i dodatnu pogodnost – gratis elemente za sudoper i pećnicu.
Za planiranje kuhinja u Meblu se koriste kompjuterski progami koji na vrlo brz i jednostavan način mogu simulirati željenu kuhinju u zadanom prostoru.

Time je planiranje uvelike olakšano jer odmah možete vidjeti jeste li zadovoljni prikazanim rješenjem.

Stručno osoblje u Meblovim salonima uvijek će Vam rado udijeliti savjet te složiti Vašu 'kuhinju iz snova'. Uz besplatnu dostavu (u krugu od 20 km) i montažu Meblo vam pruža zaista kompletnu uslugu, pa se vi možete bezbrižno prepustiti Vašim svakodnevnim aktivnostima. Akcija traje do 12. travnja stoga ne gubite vrijeme i posjetite najbliži Meblo salon.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju