Moderan način života nameće nekretanje, a ljudsko tijelo je 'proizvedeno' za pokret. Zato je vježbanje nužno u današnjem modernom svijetu ukoliko želimo biti uspješni, produktivni, nasmiješeni i dugovječni. Upravo zato vas Mario Valentić poziva na aerobik kovenciju koja se održava 18. i 19. svibnja u Osijeku

1. Što ćete prezentirati posjetiteljima aerobik konvencije u Osijeku?
Obzirom da je ova konvencija potpuno plesna (samo aerobic-plesni programi ) i ja sam se morao nekako uklopiti u tu plesno-trenažnu poslasticu. Prezentirat ću trening koji sam nazvao 'After dance pilates&stretch'; moji trening je zadnji po programu konvencije i vježbači će zasigurno biti već prilično iscijeđeni, pa će moj zadatak biti da ih dobro istegnem i opustim. Ipak tome će prethoditi malo vježbi za razvoj plesne snage kroz elemente piltesa i power joge. Uglavnom, planiramo se dobro zabaviti!

>> Vodimo vas na aerobik konvenciju u Osijeku!

>> Mario Valentić: Zašto sam osmislio program OfficeFit

2. Zagovornik ste zdravog života, a vježbanje je vaša svakodnevica. Iako ste to već bezbroj puta ponovili, ajmo još jednom. Zašto je vježbanje dobro?
Zato!

3. Imate li neki poseban trik koji pali kao motivacija za vježbanje?
Vježbanje (rekreativno) mora biti prvenstveno zabava, a najbolja motivacija za vježbanje jest onaj dobar osjećaj poslije treninga. Stoga, i kad ti se baš i ne da doći na trening, nikad ne odustaj!

4. Koji su po vama idealni sportovi za žene?
Nema idealog, postoje oni koji ih zabavljaju, kojima se vesele i koji im priuštaju zadovoljstvo treniranja. Primjer jedne moje kombinacije za žene bila bi kombinacija pilatesa (3 do 4 x tjedno) i power walk-a (kolokvijalno žustri hod) 3 x tjedno. Ili neka vrsta funkcionalnog treninga, npr. drill workout i rolanje.

Ako govorimo o malo profesionalnijem bavljenju sportom onda mi se za žene sviđaju sportovi poput plesa, atletike, odbojke, plivanja, taekwondo-a… 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju