Iskustvo koje donosi jedna od najljepših promjena u životu svake žene, ona majčinska, vrijedno je razumijevanja i tolerancije. No ipak postoje situacije u kojima novopečene mame itekako znaju pretjerati. Imate li prijatelje koji još uvijek nisu roditelji suzdržite se od ovih 5 situacija

Razgovor s bebom preko telefona
Male stvari poput gugutanja, glasnog smijeha ili naznaka prvih riječi mamama su bitne i od sreće bi najradije napredak svog djeteta podijelile s cijelim svijetom što je potpuno razumljivo.

No svaki glas razuma pada u vodu kada entuzijazam preuzme kontrolu pa ste sklone telefonsku slušalicu staviti na bebino uho u iščekivanju da vaš prijatelj priča s djetetom koje doslovno ništa ne razumije.

>>10 stvari koje morate napraviti prije nego dobijete dijete

'Smrdljivi' zahtjevi
Mijenjanje zaprljane pelene pred očima prijatelja bilo bi suludo izbjegavati i rijetko tko će vam takvo što zamjeriti.

No kada tražite od prijatelja da umjesto vas ponjuši pelenu i otkrije je li spremna za mijenjanje to je već znak kako ste pretjerali. Vašu pomalo odurnu zamolbu nitko iz pristojnosti neće odbiti, no vjerujte dugo nakon toga neće poželjeti druženje s vama.

>>5 spasonosnih načina zaustavljanja bebinog plača

Konstantno samosažaljevanje
Činjenicu kako je uloga mame najteži posao na svijetu nitko vam ne osporava, no isto tako nemojte ni vi osporavati činjenicu kako ste sami izabrali sadašnji način života.

Baš zato prestanite tijekom svakog druženja s prijateljima isticati koliko je roditeljstvo važno pritom žaleći za ludim noćnim provodima, slobodnim vremenom.

Praviti se kako slušate
Sve mame su sklone jednoj navici koju je s vremenom sve teže tolerirati. Povjerljivi intimni razgovori prekinuti vašim vriskom, upozorenjima i razgovorom s djetetom jasno daju do znanja kako se tek pravite da slušate srcedrapajuću priču prijateljice s druge strane linije.

Odvojite barem jedan sat ili ako možete jedan dan u tjednu kako bi proveli kvalitetan razgovor s prijateljima inače vaša će dobra namjera izgubiti svaki smisao.

Zloupotreba ljubaznosti
Ok, prijatelji vas vole i razumiju vaše stanje umora i iscrpljenosti no to vas nikako ne opravdava da zloupotrijebite njihovu velikodušnost posebice nekoliko puta zaredom.

Pričuvati dijete ili pak držati novorođenče u rukama posebno za osobe koje nemaju djece veliki je zadatak koji nisu svi spremni prihvatiti, zato situaciju kada dobijete goste te im brzinski  proslijedite bebu samo na pola sata kako bi skoknuli pod tuš ili u kuhinju ipak preskočite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju