U subotu, 4. rujna, u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se Europska noć šišmiša. Od 18 do 22 sata posjetitelje očekuje bogat edukativno-zabavni program kroz koji će se upoznati s važnošću njihove zaštite

Europska noć šišmiša u Zoološkom se vrtu grada Zagreba obilježava 5. put. U subotu, 4. rujna, od 18 do 22 sata sve će u vrtu biti podređeno tim malim čudnovatim životinjama koje ljudski rod fasciniraju od pamtivijeka.

Uz šišmiše su vezane mnoge neobične priče i legende, pa su upravo inspirirani njima edukatori zoološkog vrta osmislili ovogodišnji program.

Središnji dio počinje u 19 sati. Mališani i njihovi roditelji pozvani su da tu večer u vrt dođu maskirani, a najbolje će maske biti nagrađene. Nakon tog izbora na pozornici slijedi show mađioničara Vladimira Štimca i koncert Žanamari Lalić.

Da cijela večer bude što zabavnija, pobrinut će se i skupina bubnjara, žongleri vatrom te karikaturist Milan Lekić Lex koji će crtati neobične portrete zainteresiranih posjetitelja.

Pripremljen je i niz edukativnih igraonica i radionica. Posebno je zanimljiva ona u sklopu koje će se šišmiši moći otkrivati bat-detektorima. Svima koji se zaljube u netopire, omogućeno je njihovo posvajanje.

Europska noć šišmiša obilježava se u više od 30 zemlja Europe koje su potpisale Sporazum o zaštiti europskih populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS). Time se podiže svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša. Naime, jedini leteći sisavci iznimno su ugroženi. Od 45 vrsta zabilježenih u Europi neke su pred izumiranjem. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

Kako bi se što više ljudi upoznalo s tim te ostalim podacima o šišmišima, ulaznice za Europsku noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba od 18 će se sati prodavati po 10 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je slobodan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju