Temperature rastu, a s njima i jačina štetnog sunčevog zračenja. Jako sunce nije dobro ni za koga, posebno ne za osjetljivu dječju kožu. Evo kako možete zaštititi svoje dijete

Sunčeve zrake sve su opasnije, posebno za nježnu dječju kožu. Zna to i mama Kristina. Ona nosi kapu i naočale, a svoju Sunčicu koja će uskoro proslaviti prvi rođendan štiti kremama.

Do osmog ili barem šestog mjeseca preporuča se djecu ne mazati s nikakvim kremama, nego izbjegavati direktne sunčeve zrake. Koža pamti svako crvenilo i svako pretjerano izlaganje suncu.

'Kolica je potrebno prekriti laganom pelenicom, da indirektno dijete dobije ultraljubičasto zraćenje. Sunce nam je potrebno za djecu, apsolutno, za sintezu vitamina D koja se odvija velikim djelom u koži', rekla je dermatologinja dr. Ivana Nola te dodala kad majke djecu voze u kolicima moraju paziti da sunce ne djeluje direktno na potkoljenice i podlaktice na što se zna često zaboraviti.

>> Oprez! Kreme za sunčanje mogu naštetiti zdravlju

>> Koje sunčane naočale pristaju vašem licu?

Osim kremama i šetnjama u jutarnjim i kasnim posljepodnevnim satima, danas je zabrinutim roditeljima na raspolaganju i odjeća i kape sa zaštitom od sunca.

To je inteligentna odjeća koja svojim posebnim tkanjem i sastavom dokazano u cijelosti odbija zračenje tako da nosi oznaku UFP 50 plus.

Liječnici kažu da je melanoma sve više, a pacijenti su sve mlađi. Obolijevaju čak dvadesetogodišnjaci, pa na zaštiti djece od sunčevih zraka ne treba štedjeti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju