Biti mama ili tata najodgovorniji je i najizazovniji posao na svijetu. Također i najljepši. Često nas izazovi koje roditeljstvo stavlja pred nas ostavljaju s osjećajem da nismo dorasli situaciji, no sve dilem emoguće je riješiti na 2. Rodinom danu za roditelje

Život s djecom u obitelji prilika je za stalnu razmjenu ljubavi i poštovanja, uz neprestano učenje i razvoj i djece i roditelja. Iskustvo roditeljstva, predivno i zahtjevno istovremeno, nijednog roditelja ne ostavlja nepromijenjenim, rast naše djece praćen je i našim vlastitim unutarnjim rastom. I obrnuto – naš unutarnji rast nužan je za rast naše djece.

Kako bi kreirali još jedno mjesto na kojem mame i tate imaju prilike unaprijediti svoj rast kao roditelja u Rodi su prošle godine osmislili zanimljiv i poticajan Dan za roditelje, jedinstveno mjesto susreta roditelja i stručnjaka iz područja dječjeg razvoja, roditelja s drugim roditeljima, ali i zajedničkih kreativnih i edukativnih radionica za djecu i roditelje.

Organizacijom Dana za roditelje Roda nudi podršku svim roditeljima i stvara novi prostor za razmišljanje, razmjenu iskustava i traženje odgovora o roditeljstvu, uz međusobno uvažavanje i osnaživanje.

2. Rodin dan za roditelje nudi niz zanimljivih predavanja, okrugli stol i radionice namijenjene prevenstveno roditeljima, ali i djeci.

Najavljujemo zanimljive teme i predavače koji će obuhvatiti roditeljske izazove od prvog dana roditeljstva do adolescentskog doba – masaža za bebe, rana znakovna komunikacija s bebom, osnove dobrog roditeljstva, briga o granicama, zdrava prehrana primjerena djeci, mogućnosti i opasnosti djetetova bavljenja sportom, kvalitetna škola, sigurnost na Internetu, različit odgoj djevojčica i dječaka, razgovor s djecom o spolnosti i još mnogo toga.

Pogledajte bogat i zanimljiv program na portalu www.roda.hr i ispunite prijavnicu za sudjelovanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju